Ενημερωτική ιστοσελίδα για τον καρκίνο του μαστού από την Bayer Ελλάς

  • Ρούλα Τσουλέα
Bayer
Στην ιστοσελίδα «Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού» παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες για τους παράγοντες κινδύνους, τους μύθους και τις διαγνωστικές μεθόδους για τον καρκίνο του μαστού

Μία νέα διαδικτυακή ενημερωτική πύλη για τον καρκίνο του μαστού εγκαινίασε η Bayer Ελλάς, με αφορμή τον Οκτώβριο ο οποίος είναι μήνας ευαισθητοποίησης για τη νόσο.

Η ιστοσελίδα Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού παρέχει στις γυναίκες χρήσιμες πληροφορίες για:

  • Τους παράγοντες κινδύνου
  • Τις διαγνωστικές μεθόδους
  • Τους μύθους σχετικά με τον καρκίνο του μαστού

Στόχος της είναι να βοηθήσει τις γυναίκες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις για την υγεία τους. Όπως, λ.χ.,  αναφέρει η Bayer στην ιστοσελίδα, περίπου οι μισές γυναίκες άνω των 40 ετών, οι οποίες υποβάλλονται σε μαστογραφία, έχουν πυκνούς μαστούς. Ο πυκνός ιστός του μαστού καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό όγκων στην απλή μαστογραφία. Έτσι, συχνά χρειάζεται μια πιο ακριβής απεικονιστική μέθοδος, όπως η μαγνητική τομογραφία.

Αυτή την σημαντική πληροφορία έρχεται να προσθέσει η ιστοσελίδα «Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού» στις έως τώρα διαθέσιμες στις γυναίκες.

Η έγκαιρη διάγνωση θεμέλιο της θεραπείας

«Η Bayer Ελλάς δεσμεύεται να στέκεται πάντα δίπλα στις γυναίκες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της νόσου και των επιλογών του προσυμπτωματικού ελέγχου», δήλωσε ο κ. Νίκος Κουρεντζής, επικεφαλής του Τμήματος Ακτινολογίας της Bayer για Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ισραήλ.

Όπως τόνισε, όσο νωρίτερα εντοπιστεί ο καρκίνος του μαστού, τόσο καλύτερα αποτελέσματα μπορεί να έχει η θεραπεία. «Συνεργαζόμαστε τοπικά και διεθνώς με ομάδες ασθενών με καρκίνο του μαστού για την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη διάγνωση, που αποτελεί θεμέλιο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της νόσου», συμπλήρωσε.

Από την πρόληψη νοσημάτων και την αυτοφροντίδα, μέχρι την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση και την αντιμετώπιση πληθώρας νοσημάτων, η Bayer Ελλάς διαθέτει πλούσιο χαρτοφυλάκιο, καινοτόμων προϊόντων, μηχανημάτων και ψηφιακών λύσεων, ώστε να επιτύχει το όραμά της που είναι η επίτευξη της Υγείας για όλους.