ΕΛΠΕ: Δωρεά λεωφορείου στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος

  • Ρούλα Τσουλέα
ΕΛΠΕ Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος
Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Ένα σύγχρονο λεωφορείο 17 θέσεων παρέδωσε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ) στον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Το λεωφορείο θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες ασφαλούς μετακίνησης των παιδιών του Συλλόγου. Παραδόθηκε στους εκπροσώπους του Συλλόγου στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2019 στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Στην αγορά του λεωφορείου συνεισέφεραν 110 εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ με τις οικογένειές τους. Οι εθελοντές συμμετείχαν στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης «Μέγας Αλέξανδρος», με  σύνθημα «Συμμετέχουμε και Προσφέρουμε».

Τα ΕΛΠΕ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, καταβάλλοντας 10€ για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν.

Στην εκδήλωση παράδοσης του οχήματος παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι αυτοί,  στελέχη των ΕΛΠΕ, καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Σε δηλώσεις του, ο διευθυντής Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλονίκης κ. Χριστόφορος Αντώτσιος επισήμανε τη σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο Σύλλογος. Και ευχήθηκε η συγκεκριμένη προσφορά να συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των συνοδών τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος κ. Σταύρος Τσιφλίκης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και οι οικογένειές τους. Υπογράμμισε επίσης την αρωγή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και τη συστηματική στήριξή του στις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Η ενίσχυση και η ουσιαστική στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Όμιλο ΕΛΠΕ. Ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει ενεργά στην υποστήριξή τους, με πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών.