ΔΕΣΦΑ: Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Ινστιτούτο Παστέρ

  • Iatropedia newsroom
ΔΕΣΦΑ
Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο ΔΕΣΦΑ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που δημιουργούνται στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Στη δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού προς το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ (ΕΙΠ) προχώρησε ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), για να συνδράμει εμπράκτως στην μάχη του εναντίον του νέου κορωνοϊού Covid-19.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που πραγματοποιεί ο ΔΕΣΦΑ, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που δημιουργούνται στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΔΕΣΦΑ δώρισε στο Παστέρ έναν σύγχρονο αναλυτή γενετικού υλικού, τύπου Thermo Scientific LSG, PKG SEQSTUDIO SMARTST. Ο αναλυτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον γενετικό χαρακτηρισμό του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, αλλά και για τον προσδιορισμό της γενετικής σύνθεσης διαφόρων άλλων ιών.

Με τον τρόπο αυτό, ο ΔΕΣΦΑ ενισχύει την σπουδαία προσπάθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ το οποίο, ως ένα από τα ορισθέντα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς, βρίσκεται από την αρχή πανδημίας στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισής της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Nicola Battilana, δήλωσε πως με τη δωρεά ο ΔΕΣΦΑ θέλησε να ευχαριστήσει εμπράκτως το Ινστιτούτο Παστέρ για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Με την ενέργειά μας αυτή, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε στην πράξη το Ινστιτούτο και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του δύσκολου έργου που με αυταπάρνηση πραγματοποιεί καθημερινά το ανθρώπινο δυναμικό του», είπε.

Από την πλευρά της, η Δρ Ευδοκία Καραγκούνη, Aναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, ευχαρίστησε τον ΔΕΣΦΑ. Όπως εξήγησε, η δωρεά του σύγχρονου γενετικού αναλυτή θα συνεισφέρει καθοριστικά στη μελέτη του γενετικού υλικού και την επιδημιολογική επιτήρηση του SARS-CoV-2 και άλλων ιών στη χώρα μας. Ταυτοχρόνως, «θα μειώσει ουσιαστικά τον χρόνο και το κόστος γενετικών αναλύσεων για τις οποίες μέχρι στιγμής οι ερευνητές του ΕΙΠ απευθύνονται σε εξωτερικούς συνεργάτες», εξήγησε.