CSL Behring: Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη νόσο Von Willebrand

  • Ρούλα Τσουλέα
Von Willebrand
Η νόσος Von Willebrand σχετίζεται με την έντονη απώλεια αίματος κατά την έμμηνο ρύση. Υπολογίζεται ότι μία στις τέσσερις γυναίκες με έντονη μηνορραγία πάσχουν από αυτήν, χωρίς όμως οι περισσότερες να το γνωρίζουν.

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο Von Willebrand άρχισε η  CSL Behring, με στόχο να ενημερώσει τις γυναίκες για τη συσχέτιση της νόσου με την έντονη μηνορραγία.

Η «βαριά» έμμηνος ρύση είναι ένα σύμπτωμα που ταλαιπωρεί πολλές γυναίκες παγκοσμίως. Πολλές από αυτές αναγκάζονται να απουσιάζουν από την εργασία τους κάποιες ημέρες του μήνα. Άλλες άλλες ζουν με τον φόβο μη συμβεί κανένα δυσάρεστο απρόοπτο από την μεγάλη αιμορραγία. Σε κάθε περίπτωση, η νόσος επηρεάζει σημαντικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής τους.

Η νόσος Von Willebrand (VWD) είναι μια κληρονομική αιμορραγική διαταραχή, που επηρεάζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού. Έως και 24% των γυναικών με έντονους πόνους περιόδου και μεγάλης διάρκειας αιμορραγία ενδέχεται να πάσχουν από αυτήν.

Η CSL Behring δημιούργησε την ενημερωτική εκστρατεία «Put a period to bad periods» (hashtag #Putaperiodtobadperiods) για να ευαισθητοποιήσει τις γυναίκες στην Ελλάδα για τη συσχέτιση της σοβαρής μηνορραγίας με τη νόσο αυτή και να τις παροτρύνει να συμβουλευθούν σχετικά τον ιατρό τους. Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Προστασίας Ελλήνων Αιμορροφιλικών.

Οι δράσεις που έχουν επιλεγεί για να πλαισιώσουν την εκστρατεία, δίνουν στο κοινό την ευκαιρία της διάδρασης. Η προβολή της θα αρχίσει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ενέργειες σε Instagram, Facebook και YouTube.

H κυρία Μαριάννα Κωνσταντινίδη, Γενική Διευθύντρια της CSL Behring στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «H CSL Behring είναι παγκόσμιος ηγέτης σε καινοτόμες θεραπείες για την αντιμετώπιση συγγενών αιμορραγικών διαταραχών. Η επιστημονική εξειδίκευσή μας στις αιμορραγικές διαταραχές και η συνεχής επένδυση της CSL στην έρευνα και την ανάπτυξη συνοδεύουν τη μακροχρόνια δέσμευσή μας προς την κοινότητα των ασθενών με νόσο Von Willebrand καθιστώντας μας σταθερούς συμμάχους στην επιθυμία τους για μια ζωή ελεύθερη από άγχος και περιορισμούς».

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθήστε τα κανάλια της καμπάνιας Νόσος Von Willebrand σε Instagram και Facebook.