Chiesi: Συμφωνία με την Haisco για την ανάπτυξη και εμπορική διάθεση φαρμάκου για την βρογχεκτασία

  • Ρούλα Τσουλέα
Chiesi
Η συμφωνία αφορά ένα σκεύασμα, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές Φάσης 2 στην Κίνα. Η Chiesi επιδιώκει να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον αναπνευστικό τομέα.

Συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη, την παρασκευή και την εμπορική διάθεση φαρμάκου για την βρογχεκτασία, υπέγραψε η βιοφαρμακευτική εταιρεία Chiesi με την Haisco Pharmaceutical.

Η συμφωνία αφορά το σκεύασμα HSK31858. Πρόκειται για έναν νέο, αναστρέψιμο αναστολέα διπεπτιδυλικής πεπτιδάσης 1 (DPP1) για τη βρογχεκτασία, που βρίσκεται επί του παρόντος σε δοκιμές Φάσης 2 στην Κίνα.

Η βρογχεκτασία είναι μία χρόνια πνευμονική πάθηση. Κατ’ αυτήν, παρατηρείται μόνιμη παθολογική διάταση και καταστροφή των τοιχωμάτων των βρόγχων, συνεπεία  χρονίας φλεγμονής. Η πάθηση έχει πολλαπλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες, καθώς έως μέχρι σήμερα δεν υπάρχει εγκεκριμένη θεραπεία γι’ αυτήν.

Βάσει της συμφωνίας, η Chiesi θα έχει την εμπορική διάθεση του προϊόντος εκτός Κίνας και παρακείμενων σε αυτήν περιοχών.

Με αυτή τη συμφωνία η Chiesi επιδιώκει να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο στον – στρατηγικής σημασίας για την εταιρεία – αναπνευστικό τομέα. Στόχος της είναι να αυξήσει περαιτέρω το αποτύπωμά της σε αυτόν. Αποσκοπεί επίσης να συμβάλει στην ανάπτυξη θεραπειών για σοβαρές αναπνευστικές παθήσεις με πολλαπλές ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες.

Σημαντική προσθήκη

«Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε νέα φάρμακα που στοχεύουν στη βελτίωση της ζωής ασθενών που πάσχουν από σοβαρές αναπνευστικές νόσους με περιορισμένες θεραπευτικές επιλογές», σχολίασε ο Thomas Eichholtz, επικεφαλής Παγκόσμιας Έρευνας & Ανάπτυξης στον Όμιλο Chiesi. «Το HSK31858 μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη στο υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιό μας. Προσφέρει εξαιρετική ευκαιρία να συνδυάσουμε την ισχυρή εμπειρία των δύο εταίρων σε αυτόν τον τομέα».

«Η συνεργασία με την Chiesi είναι ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας για παγκοσμιοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι που το HSK31858 θα ωφελήσει τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο στο μέλλον», δήλωσε ο Xiulian Fan, γενικός διευθυντής της Haisco Pharmaceutical. «Αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε τη σημαντική δέσμευση και την τεχνογνωσία της Chiesi στην ανάπτυξη φαρμάκων στον αναπνευστικό τομέα. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στη μεγιστοποίηση της αξίας του HSK31858».