AstraZeneca: Δυναμικές πρωτοβουλίες στη μάχη κατά του κορωνοϊού

  • Iatropedia newsroom
AstraZeneca
Κατ' οίκον παράδοση φαρμάκων, webcast για επαγγελματίες Υγείας, δωρεά ιατρικών μασκών και οθονών ζωτικών λειτουργιών για τις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι μερικές από τις δράσεις που έχει αναλάβει η εταιρεία.

Σειρά πρωτοβουλιών για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων της και υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας λαμβάνει η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, συμβάλλοντας στην μάχη αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού. Κεντρικό μήνυμα των δράσεων αυτών είναι «Η δύναμη του μαζί» (hashtag #ΗDynamiTouMazi).

Προτεραιότητα της AstraZeneca είναι οι ασθενείς. Για να έχει πρόσβαση κάθε ασθενής στη θεραπεία που χρειάζεται, ανεξαρτήτως των συνθηκών, η εταιρεία στοχεύει:

  • Στην εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων της
  • Στην ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων

Η AstraZeneca επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων. Επιπλέον, συνεργάζεται με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Αντίστοιχα, οι ομάδες Έρευνας & Ανάπτυξης εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19.

Η εταιρεία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2. Το εμβόλιο θα παράγεται και θα διανέμεται σε ευρεία κλίμακα. Ερευνάται επίσης η δυνατότητα χρήσης σκευασμάτων της εταιρείας, που είναι εγκεκριμένα για άλλες νόσους, ως πιθανών θεραπειών έναντι της νόσου COVID-19.

Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων

Η AstraZeneca έθεσε επίσης σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ’ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Το πρόγραμμα αυτό προορίζεται για ογκολογικούς ασθενείς, ούτως ώστε να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα και τις θεραπείες τους.

Η εταιρεία υποστηρίζει επίσης διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής».

Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλει ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19, υποστηρίζει τη διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Για την επιστημονική και υγειονομική κοινότητα

Εκτός από το Ευχαριστώ που απευθύνει η εταιρεία, αναγνωρίζοντας την υπεράνθρωπες προσπάθειες του υγειονομικού προσωπικού, διοργάνωσε και lice web casts. Σε αυτά, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες παρουσίασαν τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου COVID-19. Ενημέρωσαν επίσης τους συμμετέχοντες για την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών.

Τα webcast παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 επαγγελματίες Υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες. Από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.100 επαγγελματίες Υγείας.

Η AstraZeneca προχώρησε επίσης παγκοσμίως σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στην Υγεία. Στην χώρα μας συμμετείχε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών. Έτσι, πρόσφερε στο Υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.

Για τους εργαζομένους

Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της, η εταιρεία εφαρμόζει μέτρα μείωσης του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2.

Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού της εργάζεται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας. Όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε τμήματα που έχουν κρίσιμο ρόλο στη διανομή των φαρμάκων, συνεχίζουν το έργο τους στους χώρους διανομής, εφαρμόζοντας όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται.

Η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες δήλωσε: «Η Δύναμη του μΑΖί: με το μήνυμα αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της ομοψυχίας και της κοινής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού.   Στις δύσκολες στιγμές η δυναμική όλων μΑΖί πολλαπλασιάζεται. Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη δύναμη, μια μεγάλη ομάδα, που μΑΖί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία».

Και συνέχισε: «Το ανθρώπινο δυναμικό της AstraZeneca, οι ασθενείς, το επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι “Οι δικοί μας άνθρωποι”. Για τους εργαζόμενους μας φροντίζουμε να είναι ασφαλείς, οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, ακολουθώντας κανόνες πρόληψης. Για τους ασθενείς εργαζόμαστε εντατικά για να διασφαλίζουμε την πρόσβασή τους στα φάρμακα και τις θεραπείες που έχουν ανάγκη. Για το υγειονομικό προσωπικό και την κοινωνία συνεχίζουμε το ερευνητικό μας έργο για την αντιμετώπιση του ιού, υποστηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και είμαστε στην πρώτη γραμμή, παρέχοντας πρόσβαση στη σύγχρονη γνώση. Είμαστε μΑΖί στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».