Amgen Hellas: Τριπλή διάκριση στα Healthcare Business Awards

  • Ρούλα Τσουλέα
Amgen Hellas
Τριπλή διάκριση για πρωτοβουλίες της Amgen Hellas, που αφορούν ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη και με πολλαπλούν μυέλωμα.

Τρία βραβεία (ένα χρυσό και δύο χάλκινα) κατέκτησε η φαρμακευτική εταιρεία Amgen Hellas στην τελετή απονομής των Healthcare Business Awards 2019.

Η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της υψηλής LDL χοληστερόλης «LDL ALERT» κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία στις κατηγορίες «Αναβάθμιση Ποιότητας Ζωής» (Gold) και «Επικοινωνία» (Bronze). Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε από την Amgen Hellas με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης και την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών και Φίλων Πασχόντων από Οικογενή Υπερχοληστερολαιμία.

Σκοπός της εκστρατείας ήταν να ενημερώσει το κοινό για την αξία της πρόληψης και της αποφασιστικής αντιμετώπισης της υψηλής LDL χοληστερόλης, ώστε να μειωθούν δραστικά τα περιστατικά καρδιαγγειακών επεισοδίων στους ασθενείς.

Η βραβευμένη, πλέον, καμπάνια περιλαμβάνει ένα ολιστικό πρόγραμμα επικοινωνίας. Συνοδεύεται από δράσεις ενημέρωσης του κοινού και τη δημιουργία microsite, στο οποίο οι ασθενείς μπορούσαν να αντλήσουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία.

Το καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας με τίτλο «Μίλια Ζωής», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, κατέκτησε βραβείο (Bronze) στην κατηγορία «Κοινωνική Ευαισθησία».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται σε ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα που κατοικούν στη νησιωτική Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος, οι ασθενείς αποκτούν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβασή τους σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Προσήλωση στην ευημερία»

Σχετικά με την απονομή των βραβείων, η κυρία Ευγενία Λιονή, Corporate Communications & Government Affairs Lead της Amgen Hellas, δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά που η Amgen Hellas επιβραβεύεται από τα Healthcare Business Awards, για την προσήλωσή της στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Η τριπλή αυτή διάκριση είναι μια σημαντική αναγνώριση της προσφοράς μας στην κοινωνία και μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε να υλοποιούμε παρόμοιες πρωτοβουλίες προς όφελος των ασθενών».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 στον Πολυχώρο Λώλου. Τα βραβεία Healthcare Business Awards 2019 διοργανώθηκε από την Boussias Communications και το Health Daily για τέταρτη συνεχή χρονιά. Σκοπός τους είναι η επιβράβευση της επιχειρηματικής αριστείας, των βέλτιστων πρακτικών και της καινοτομίας. Βραβεύονται επίσης πρόσωπα και επιχειρήσεις από τον κλάδο της Υγείας για την προσφορά, το έργο και τη συνδρομή τους στην ευημερία των ασθενών.