AbbVie Running Team στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

  • Iatropedia
Η ομάδα της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie συμμετείχε στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με το σύνθημα «Let’s Run Together to Transform People’s Lives!», στηρίζοντας το έργο του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.).  

Περισσότεροι από 80 εργαζόμενοι και φίλοι της AbbVie, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Πασχάλη Αποστολίδη, έδωσαν το παρών σε αυτό το μεγάλο αθλητικό γεγονός και έτρεξαν την Κυριακή 8 Νοεμβρίου σε όλες τις διαδρομές του Μαραθωνίου για καλό σκοπό. Για κάθε χιλιόμετρο ανά δρομέα της AbbVie Running Team, η AbbVie θα προσφέρει αντίστοιχη δωρεά προς τον Σ.Κ.Ε.Π., συνδράμοντας στο σημαντικό έργο που πραγματοποιεί ο οργανισμός για την άρση των προκαταλήψεων σχετικά με την αναπηρία, καθώς και την ενσωμάτωση των νέων με αναπηρία στην καθημερινότητα. 

Μέχρι σήμερα, οι δρομείς της AbbVie Running Team έχουν συμμετάσχει σε 13 αγώνες δρόμου και έχουν τρέξει περισσότερα από 3000 χιλιόμετρα, ενισχύοντας με την προσπάθειά τους Συλλόγους Ασθενών, ΜΚΟ αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως ο Παιδικός Αντιρρευματικός Αγώνας, ο Σύλλογος Επιστημονικής Υποστήριξης Γονέων Πρόωρων Βρεφών «ΗΛΙΤΟΜΗΝΟΝ», το Σικιαρίδειο ίδρυμα, ο Σύλλογος Ασθενών με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα Αττικής και η Ομάδα Αιγαίου. 

Η κα. Άντζελα Βερναδάκη, Market Access και External Relations Director της AbbVie Ελλάδος δήλωσε σχετικά: «Αυτή τη φορά, οι δρομείς της AbbVie Running Team  τρέξαμε με σκοπό να στηρίξουμε το έργο του κοινωφελούς οργανισμού Σ.Κ.Ε.Π. και να ενισχύσουμε τις προσπάθειές του για την αφύπνιση και την αλλαγή στάσης του γενικού πληθυσμού απέναντι στην αναπηρία, στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών για όλα τα παιδιά και τους νέους».

Η κ. Αθηνά Κρητικού, Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Π. τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τη βιοφαρμακευτική εταιρεία AbbVie και όλους τους δρομείς της AbbVie Running Team που με τη συμμετοχή τους σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό γεγονός συνέδραμαν στο έργο του Σ.Κ.Ε.Π. – Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε δίπλα μας υποστηρικτές και φίλους που συμβάλλουν στην υλοποίηση των αγώνων μας για ένα κοινωνικό περιβάλλον που σέβεται τη διαφορετικότητα και εστιάζει στην κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρία».

Σχετικά με την AbbVie

Η AbbVie είναι μία παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε το 2013 ύστερα από το διαχωρισμό της από την Abbott Laboratories. Αποστολή της εταιρείας είναι να αξιοποιήσει την εμπειρία της, τους αφοσιωμένους ανθρώπους της και τη μοναδική προσέγγισή της για καινοτομία, με σκοπό την ανάπτυξη προηγμένων θεραπειών που θα καλύπτουν μερικές από τις πιο σύνθετες και σοβαρές ασθένειες του κόσμου. Μετά και την εξαγορά της Pharmacyclics, η AbbVie σε παγκόσμιο επίπεδο απασχολεί πλέον περίπου 28.000 εργαζομένους (110 εκ των οποίων στην Ελλάδα) και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 170 χώρες. 

Σχετικά με τον Σ.Κ.Ε.Π.

Ο Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αθήνα, το 2008. Σκοπός του είναι η άρση των προκαταλήψεων σχετικά με την αναπηρία και η ενσωμάτωση των νέων με αναπηρία στην καθημερινότητα. Μέσα από την καθιέρωση συστηματικών προγραμμάτων εξοικείωσης με την αναπηρία, στοχεύει στην αφύπνιση και την αλλαγή στάσης του γενικού πληθυσμού απέναντι στην αναπηρία, στα πλαίσια ενός κοινωνικού περιβάλλοντος ίσων δικαιωμάτων και ευκαιριών.