AbbVie: Επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ σε κλινικές μελέτες ετησίως στην Ελλάδα

  • Iatropedia newsroom
AbbVie
Εκτός από την επένδυση σε κλινικές μελέτες, η εταιρεία πραγματοποιεί και σειρά άλλων δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης, επενδύοντας συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.

Επενδύσεις σε κλινικές μελέτες ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ πραγματοποιεί σε ετήσια βάση η εταιρεία AbbVie στη χώρα μας. Τις μελέτες πραγματοποιεί ο διεθνής κόμβος Κλινικών Μελετών της AbbVie που εδρεύει στην Αθήνα και απασχολεί 40 ταλαντούχους επιστήμονες.

Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Alex Dorr, Ιατρικός Διευθυντής Νότιας Ευρώπης της AbbVie σε ομιλία του στο πλαίσιο του 9ο Clinical Research Conference.

Ο κ. Dorr μίλησε για την ευκαιρία που έχει η Ελλάδα να μπει ακόμα πιο δυναμικά στον διεθνή χάρτη των κλινικών μελετών, μέσα από:

  • Την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο «επενδυτικό» clawback
  • Την δημιουργία Εθνικού Σχεδίου για τις Κλινικές Μελέτες
  • Την ενίσχυση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών στην φαρμακευτική καινοτομία.

Ο κ. Dorr παρουσίασε το παγκόσμιο επενδυτικό αποτύπωμα της εταιρείας AbbVie σε Έρευνα & Ανάπτυξη. Στη συνέχεια, πρότεινε μια σειρά από στοχευμένες λύσεις στα πιο κοινά προβλήματα που συναντώνται διεθνώς στο πλαίσιο της διεξαγωγής κλινικών μελετών.

Ειδική αναφορά έκανε στο Εθνικό Γραφείο Κλινικών Μελετών της Δανίας, το οποίο μπορεί να αποτελέσει μια καλή πρακτική για την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι καθυστερήσεις που εντοπίζονται για την έναρξη μιας κλινικής μελέτης στα νοσοκομεία, κάτι που αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα μας σήμερα.

Τέλος, ο κ. Dorr επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της AbbVie στη χώρα μας. Εκτός από την επένδυση σε κλινικές μελέτες, η εταιρεία πραγματοποιεί και σειρά άλλων δραστηριοτήτων Έρευνας & Ανάπτυξης, επενδύοντας συνολικά 6 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.