Πόνος στην πλάτη*

  • Από Iatropedia

Ένας πόνος στην πλάτη μπορεί να εντοπιστεί σε οποιοδήποτε τμήμα της, αν και ο πλέον σύνηθες είναι ο πόνος στην μέση. Ο πόνος μπορεί να προέρχεται από τα οστά και τους τένοντες που απαρτίζουν την σπονδυλική στήλη, τους μύες και τους τένοντες που στηρίζουν την πλάτη, τις νευρικές απολήξεις  της σπονδυλικής στήλης ή τα εσωτερικά όργανα.

Ο πόνος στην πλάτη μπορεί να κυμαίνεται από ήπιος έως και ανυπόφορος. Ανάλογα με την χρονική διάρκεια του, μπορεί να χαρακτηριστεί ως οξύς ή χρόνιος. Ένας οξύς πόνος στην πλάτη εμφανίζεται απότομα και είναι δυνατός σε ένταση, αλλά παράλληλα και μικρής χρονικής διάρκειας. Αντιθέτως, ένας χρόνιος πόνος στην πλάτη είναι ηπιότερος σε ένταση αλλά παραμένει αισθητός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Γενικά, ο οξύς πόνος στην πλάτη διαρκεί από λίγες ώρες  έως και εβδομάδες, με εμφανή βελτίωση όσο περνάει ο χρόνος, ενώ ένας χρόνιος πόνος στην πλάτη διαρκεί για περισσότερο από τρείς μήνες και συχνά χειροτερεύει με την πάροδο του χρόνου.

Ο πόνος στην πλάτη συνήθως εμφανίζεται με την φυσιολογική γήρανση ή την κακή στάση του σώματος, μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφόρων τραυματισμών ή ατυχημάτων, αλλά μπορεί επίσης να προκληθεί από πολλές άλλες παθήσεις.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν