Πονοκέφαλος (κεφαλαλγία) *

  • Από Iatropedia

Ο πονοκέφαλος , ή αλλιώς κεφαλαλγία, αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα στην ιατρική. Καθώς πρόκειται για μια κατάσταση με την οποία η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξοικειωμένη, οι περισσότεροι θα δοκιμάσουν πρώτα να την θεραπεύσουν μόνοι τους και χωρίς την συμβουλή του ιατρού.

 

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, ένας πονοκέφαλος δεν αποτελεί ένδειξη ύπαρξης κάποιας πάθησης. Παράλληλα όμως, ο πονοκέφαλος μπορεί να είναι και ένα σύμπτωμα άμεσα συνδεδεμένο με σοβαρές καταστάσεις. Στις περιπτώσεις αυτές που ο πονοκέφαλος αποτελεί σύμπτωμα κάποιας πάθησης, η κεφαλαλγία θα χαρακτηριστεί ως συμπτωματική ή δευτεροπαθής. Αντίθετα, στις περιπτώσεις που η κεφαλαλγία δεν συνδέεται με κάποια υποβόσκουσα πάθηση, θα χαρακτηριστεί ως λειτουργική ή πρωτοπαθής. Ένας ιατρός ειδικευμένος στον τομέα της νευρολογίας μπορεί να κάνει την διάκριση μεταξύ των δύο περιπτώσεων, αν και πρόκειται για μια διάγνωση που μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν