Ναυτία*

  • Από Iatropedia

Ως ναυτία ορίζεται το αίσθημα δυσφορίας/ βάρους ή ζάλης στο κεφάλι και το στομάχι, συνοδευόμενο από τάση για εμετό.

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η ναυτία δεν αποτελεί ασθένεια, αλλά σύμπτωμα που παρουσιάζεται σε μια ευρεία γκάμα παθήσεων, οι οποίες συχνά δεν είναι άμεσα συνδεδεμένες με το στομάχι. Παραδείγματος χάριν, η ναυτία των ταξιδιωτών οφείλεται στην «ασυμφωνία» της αντιλαμβανόμενης και της πραγματικής κίνησης, η οποία καθορίζεται από την συνεργασία των αυτιών και των ματιών. Όταν τα δύο αυτά όργανα αντιλαμβάνονται διαφορετικά την πραγματική κίνηση του σώματος, η ναυτία των ταξιδιωτών παρουσιάζεται.

Αντίστοιχα, οι έγκυες μπορεί να εμφανίσουν την κατάσταση της πρωινής ναυτίας, ένα από τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα κατά την διάρκεια της  εγκυμοσύνης. Επίσης, σε περιπτώσεις που κάποιος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, η ναυτία μπορεί να προκληθεί ως  επακόλουθο της χορήγησης αυτού του φαρμάκου.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν