Δυσκολία στην αναπνοή*

  • Από Iatropedia

Δυσκολία στην αναπνοή, ή αλλιώς δύσπνοια, ονομάζουμε την κατάσταση κατά την οποία παρουσιάζεται μια αίσθηση κόπωσης ή ένα δυσάρεστο αίσθημα κατά την αναπνοή.

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτιολογία που να δικαιολογεί την δύσπνοια. Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να αισθανθούν να δυσκολεύεται η αναπνοή τους ακόμα και μετά από ήπια άσκηση, όπως ανεβαίνοντας μια σκάλα, χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη πάθηση. Ταυτόχρονα, άλλοι μπορεί να πάσχουν από κάποια σοβαρή νόσο του πνεύμονα ή της καρδιάς, και πάρα ταύτα, να μην παρουσιάζουν τον αίσθημα της κόπωσης κατά την λειτουργία της αναπνοής.

Η δύσπνοια μπορεί να οφείλεται σε διάφορα αίτια, όπως:

 

  • στην απόφραξη των αναπνευστικών οδών της μύτης, του στόματος ή του λαιμού,
  • σε κάποια καρδιοπάθεια, εξαιτίας της οποίας η καρδιά δεν μπορεί να αντλήσει αρκετό αίμα ώστε να παρέχει το απαιτούμενο οξυγόνο στον οργανισμό.σε συναισθηματικές διαταραχές, όπως το άγχος, που μπορεί να προκαλέσει δυσκολία στην αναπνοή.

 

Για να μάθεις περισσότερα για το σύμπτωμα / τα συμπτώματα που έχεις πάτησε εδώ και επέλεξε την περιοχή του σώματος σου που έχεις πρόβλημα

* Ο "Έλεγχος συμπτωμάτων" είναι ένα εργαλείο που προσφέρει το iatropedia.gr και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν