Ζάκυνθος: Κλειστά τα χειρουργεία και με πρόβλημα στην αποκομιδή των σκουπιδιών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για τα σοβαρά θέματα της αποκομιδής των απορριμμάτων και των κλειστών χειρουργείων στο Γενικό νοσοκομείο Ζακύνθου διαδήλωσαν χθες οι κάτοικοι της Ζακύνθου. Να θυμίσουμε ότι τα χειρουργεία είναι κλειστά μετά τον θάνατο δύο ανθρώπων που χειρουργήθηκαν σε αυτά και κατέληξαν από λοιμώξεις.

Τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις είχαν στάση εργασίας χθες το πρωί ενώ με ανακοινώσεις τους καλούσαν τον κόσμο να δηλώσει «παρών» για την επίλυση των προβλημάτων με τα σκουπίδια και τα χειρουργεία.

Το κυρίαρχο αίτημα είναι πάγιο: Διακυβεύεται, όπως υποστηρίζουν οι φορείς του νησιού, η διασφάλιση της δημόσιας υγείας εδώ και τέσσερις μήνες από την αδυναμία των Αρχών να αντιμετωπίσουν τόσο το θέμα της καθαριότητας όσο και των κλειστών χειρουργείων.

Έως τώρα έχουν γίνει κι άλλες αντίστοιχες συγκεντρώσεις για τα ίδια προβλήματα ώστε να ασκηθεί πίεση στις Αρχές όλων των βαθμίδων, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Πάντως προ μηνός είχε φτάσει στο νησί κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαπίστωσε ότι έχουν γίνει οι έλεγχοι και δεν υπάρχουν μικρόβια στα χειρουργεία. παρόλα αυτά, ο καιρός περνάει και χειρουργεία δεν διεξάγονται στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με ευθύνη προφανώς της αρμόδιας ΥΠΕ και της διοίκησης.