Υπουργείο Υγείας: Θερμός Ιούλιος με νέα συγκέντρωση εργαζομένων αύριο στην Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Μια στο καρφί και μια στο πέταλο" ή "δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί"; Δεν ξέρω ποιο γνωμικό ταιριάζει καλύτερα στους ενοίκους της Αριστοτέλους που από διαδηλωτές έγιναν υπουργοί και έχουν να αντιμετωπίσουν την μήνη των "συντρόφων" τους για όσα δεν θέλουν και κυρίως για όσα δεν μπορούν να κάνουν.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικοί και διοικητικοί) γνωρίζουν καλά ότι για να διασωθεί το ΕΣΥ απαιτούνται όχι επικουρικοί, αλλά μόνιμοι γιατροί. Όχι νοσηλευτές με ολιγόμηνες συμβάσεις, αλλά μόνιμοι νοσηλευτές. Όχι μικρά οικονομικά μπαλώματα στους προϋπολογισμούς, αλλά γενναίες επιχορηγήσεις όπως είχαν υποσχεθεί από αυτήν την κυβέρνηση προεκλογικά (ότι θα πάρουν από άλλους τομείς και θα τα δώσουν στην Υγεία).

Εν μέσω θέρους λοιπόν, η αντοχή φαίνεται ότι τελείωσε και οι εργαζόμενοι διοργανώνουν την μία κινητοποίηση μετά την άλλη. Κάτι μυρίζει «μπαρούτι» δεδομένου ότι τον Σεπτέμβριο αναμένεται γενικότερη πολιτική αναταραχή όταν όλοι αισθανθούμε για τα καλά τι σημαίνει το τελευταίο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση αυτή.

Κάποιοι βέβαια συνεχίζουν να ρίχνουν το φταίξιμο για όλα τα δεινά στα «βοθροκάναλα» για τα οποία κάνουν άλλωστε άμα την εκλογή τους, φιλότιμες όσο και άκρως «δημοκρατικές» προσπάθειες να κλείσουν, αφήνοντας στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτά. Αφού θα τα κλείσουν ούτως ή άλλως, γιατί συγχύζονται και ασχολούνται συνεχώς μαζί τους; Ας τα αφήσουν να υπάρχουν για λίγο καιρό ακόμα και ας φροντίσουν τα του οίκου τους! Ή να πω τα του υπουργείου τους για να είμαι πιο συγκεκριμένη;

Διαβάστε παρακάτω την αφίσα των εργαζομένων για την νέα κινητοποίηση:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΗ, 1:30 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

–   ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

–   ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

–   ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.

–   ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ.

–   ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

–              ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

–              ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ

–              ΜΟΝΙΜΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΛΗ, 1:30 μ.μ.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ:

«ΑΤΤΙΚΟ», ΚΑΤ, ΨΝΑ, «ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ» κ.α.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ