Υπουργείο Υγείας και αρμόδια ΥΠΕ ενημερώνουν ότι όλα λειτουργούν καλά σε Πτολεμαϊδα και Κοζάνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Έκαναν μετακινήσεις για να "μπαλώσουν" την κατάσταση και ετοιμάζουν...κάποτε προσλήψεις μονίμων γιατρών - καθώς οι επικουρικοί δεν ανταποκρίνονται. Και αυτό σημαίνει ότι πρόβλημα δεν υπάρχει!

Όπως αναφέρει ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας, «σχετικά με τα δημοσιεύματα των τριών τελευταίων ημερών, ότι τα ΤΕΠ των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης δεν λειτουργούν-και κυρίως της Πτολεμαΐδας- , μετά από ανακοινώσεις της Διοίκησης και οι οποίες αυθημερόν ανακαλούνταν, μετά τη μετακίνηση ιατρών είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για εφημέρευση, τα ΤΕΠ λειτούργησαν κανονικά.

Στο ΤΕΠ της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που υποτίθεται δεν λειτουργούσε, εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20) ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρεις (23) ασθενείς και 3/3/2016( έως και αυτή τη στιγμή) εξετάστηκαν τρεις (3) ασθενείς.

Τα τελευταία έξι (6) έτη οι παθολογικές κλινικές των δύο νοσοκομείων, όπως και άλλες κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών.

Σήμερα: Ο υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη. Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Τέλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν