Υπουργείο Υγείας: Επιπλέον 368 ιδιωτικές κλίνες προστίθενται στο ΕΣΥ για την πανδημία – 664 στο σύνολο

  • Γιάννα Σουλάκη
κλίνες
Τις 664 έχουν φτάσει οι κλίνες που παραχωρεί ο ιδιωτικός τομέας σε όλη την Ελλάδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της πανδημίας, Η συμφωνία για τις νέες 368 κλίνες που προστίθενται από σήμερα στο Σύστημα Υγείας, είναι αποτέλεσμα των επαφών της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με τους κλινικάρχες πριν από 2 ημέρες.

Σύμφωνο συνεργασίας με 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη έχει υπογράψει μέχρι σήμερα το Υπουργείο Υγείας με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών.

Με τη σημερινή συμφωνία, επιπλέον 368 κλίνες για τη νοσηλεία Covid και non Covid περιστατικών, προστίθενται στο δυναμικό του ΕΣΥ.

Οι 12 από τις κλίνες αυτές, είναι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 10 σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Μετά από απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα και κατόπιν εισήγησης των διοικητών των αρμόδιων Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και της Ομάδας Παρακολούθησης και Συντονισμού της Διαχείρισης ασθενών με Covid στα Νοσοκομεία, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μέχρι σήμερα έχει υπογράψει Αποφάσεις Διάθεσης, όπως προβλέπονται από την σχετική νομοθεσία, με 11 ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα, στον Βόλο, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη.

Επιπλέον, πέραν των 296 κλινών που έχουν ήδη διατεθεί, υπεγράφησαν Αποφάσεις Διάθεσης για:

  • 155 κλίνες για Covid-19 περιστατικά
  • 191 απλές κλίνες για non Covid-19
  • 12 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)
  • 10 κλίνες σε Μονάδες Αυξημένη Φροντίδας (ΜΑΦ)

Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί μαζί με το προσωπικό τους για τη νοσηλεία Covid ασθενών 405 κλίνες για Covid περιστατικά, ενώ έχουν διατεθεί για non Covid περιστατικά 231 απλές κλίνες, κυρίως παθολογικών και χειρουργικών περιστατικών, 18 ΜΕΘ και 10 ΜΑΦ.

Συνολικά οι κλίνες που έχουν διατεθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από τις ιδιωτικές δομές ανέρχονται σε 664 κλίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν