Υπουργείο Υγείας: Εντάσεις ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και τους συμβασιούχους για τις απολύσεις

  • Iatropedia newsroom
Υπουργείο Υγείας
Ένταση επικράτησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου από νωρίς το πρωί διαδηλώνουν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Υγείας, όπου από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, για να διαδηλώσουν κατά των απολύσεων των συμβασιούχων καθαριστριών.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατέβηκε στη συγκέντρωση για να μιλήσει με τους διαδηλωτές – εργαζόμενους, ωστόσο οι εντάσεις «ανέβηκαν» γρήγορα και μάλιστα κάποιος πέταξε καφέ κατά του υπουργού Υγείας την ώρα που αποχωρούσε.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή των εντάσεων με τον υπουργό:


Αυτή τη στιγμή εκπρόσωποι των εργαζομένων περιμένουν να τους δεχθεί στο γραφείο του ο υπουργός, για να συζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, ώστε να μη χάσουν τη δουλειά τους οι καθαρίστριες.

Να σημειωθεί πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανακοίνωσε χθες ότι θα προχωρήσει σήμερα, Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2024, σε πανελλαδική στάση εργασίας, κατά της απόλυσης 6.000 συμβασιούχων που εργάζονται στην καθαριότητα, τη φύλαξη και την εστίαση στα νοσοκομεία.

Η στάση εργασίας ξεκίνησε στις 9 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου, ενώ η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας ξεκίνησε στις 10 π.μ.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας:

Υπουργείο ΥγείαςΥπουργείο ΥγείαςΥπουργείο Υγείας

Φωτογραφίες EUROKINISSI