Υπουργείο Υγείας: Απαντούν για τον θάνατο στο Αμαλία Φλέμινγκ αλλά όχι για τον αξονικό στο Σισμανόγλειο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χθες το iatropedia μετέδωσε την είδηση για μια σοβαρά πάσχουσα που κατέληξε κατά την μεταγωγή της από το Σισμανόγλειο, στο Αμαλία Φλέμινγκ, για να κάνει αξονική τομογραφία. Σήμερα η ηγεσία του ΥΥΚΑ απαντά με έγγραφο από την διοίκηση των διασυνδεόμενων αυτών νοσοκομείων δικαιολογώντας τον θάνατο αλλά όχι και την έλλειψη αξονικού.

Διαβάστε εδώ την είδηση που μεταδώσαμε χθες.

Η γυναίκα που χάθηκε ήταν μεγάλης ηλικίας, με προχωρημένο μεταστατικό καρκίνο στον εγκέφαλο και έφτασε ευθύς εξ αρχής σε σοβαρή κατάσταση στο Σισμανόγλειο. Αυτά αναφέρουν λίγο ως πολύ από την διοίκηση του νοσοκομείου για να δικαιολογηθεί εμμέσως ο θάνατός της και να μην θεωρείται ότι κατέληξε λόγω της μεταφοράς ή της καθυστέρησης στο Αμαλία Φλέμινγκ όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία.

παρόλα αυτά, ούτε η διοίκηση των νοσοκομείων, ούτε και η ηγεσία του ΥΥΚΑ κάνουν λόγο για την ρίζα του προβλήματος που είναι η απουσία αξονικού τομογράφου από ένα μεγάλο νοσοκομείο που κάποιες μέρες κάνει γενική εφημερία!

Γενική εφημερία χωρίς αξονικό τομογράφο; Που ακούστηκε; Αφού το μηχάνημα είναι τόσο παλιό που χαλάει συνεχώς, οι λύσεις είναι 3: Είτε να επισκευαστεί, είτε να αντικατασταθεί, είτε να βγει το νοσοκομείο από τις γενικές εφημερίες.

Δείτε εδώ απάντηση Σισμανόγλειο την σχετική απάντηση από την διοίκηση του νοσοκομείου.