Υπουργείο Υγείας: Αλλαγή σκυτάλης με ηχηρές απουσίες και σπόντες εκατέρωθεν

  • Γιάννα Σουλάκη
Υπουργείο Υγείας
Έλαμψε δια...της απουσίας του ο απερχόμενος αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος έφυγε για έκτακτο ταξίδι στην Κρήτη και άφησε μόνο του τον Ανδρέα Ξανθό να σηκώσει το βαρύ έργο της αποχώρησης από το Υπουργείο Υγείας, αλλά και της υποδοχής της νέας ηγεσίας.

Υποδοχή με χειροκροτήματα επιφύλαξαν, ωστόσο, στον νέο Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον νέο υφυπουργό, Βασίλη Κοντοζαμάνη, οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας.

Στην κατάμεστη αίθουσα και παρά τον μεγάλο καύσωνα δεν έπεφτε καρφίτσα. Επεσαν, όμως, … καρφιά και μάλιστα και από τις δύο πλευρές, παρά το κόσμιο κλίμα και την αστική ευγένεια που επικράτησε.

Παρούσα στα πρώτα έδρανα και η νέα σύζυγος του Βασίλη Κικίλια, γνωστή παρουσιάστρια και μοντέλο Τζένη Μπαλατσινού, μαζί με τη μητέρα του Υπουργού Υγείας Μαρία Βουτσινού (δεξιά).

Υπουργείο Υγείας

Ανδρέας Ξανθός: Μοναχική αποχώρηση με από … απολογισμό!

Η απουσία του Παύλου Πολάκη, ήταν εκκωφαντική, ενώ κάποιοι από τους παρευρισκόμενους δεν δίστασαν να ρωτήσουν φωναχτά τον πρώην Υπουργό Υγείας,  όταν εμφανίστηκε στην αίθουσα»που είναι ο Παύλος Πολάκης;«. Ο Ανδρέας Ξανθός τον δικαιολόγησε, λέγοντας ότι αντιμετωπίζει μια επείγουσα υποχρέωση στην πατρίδα του την Κρήτη και δεν μπορούσε να παραστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας τηλεφώνησε προηγουμένως στον Βασίλη Κικίλια, τον συνεχάρη για τη νέα θέση του, απολογήθηκε για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να παραστεί και δεσμεύτηκε να ενημερώσει για τα πεπραγμένα σε δεύτερο χρόνο, όταν επιστρέψει στην Αθήνα. Ωστόσο, το θέμα της απουσίας του σφακιανού πολιτικού δεν έπαψε να σχολιάζεται στα πηγαδάκια με αρνητικό τρόπο.

Ο Ανδρέας Ξανθός σήκωσε στις πλάτες του την υποχρέωση της παράδοσης του χαρτοφυλακίου στην νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ όταν έλαβε τον λόγο στην αρχή της τελετής, έκανε έναν εκτεταμένο απολογισμό για τα πεπραγμένα της απερχόμενης ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, θέλοντας να τονίσει στη νέα ηγεσία ότι δεν παραλαμβάνει «καμμένη γη».

Στην ομιλία του ο Ανδρέας Ξανθός επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

  • «Παραλάβαμε το σύστημα Υγείας», όπως είπε «σε περίοδο κρίσης και λιτότητας,  παρ’όλα αυτά το κρατήσαμε όρθιο, λειτουργικό, αξιόπιστο και προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, παρά τα προβλήματα και τις παραλείψεις»
  • Δήλωσε «περήφανος» παρά τα προβλήματα τις δυσλειτουργίες και τα λάθη, επειδή, «το Εθνικό Σύστημα Υγείας παρέχει σήμερα δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και οι ανασφάλιστοι έχουν ισότιμη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη»

Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό του Υπουργείου Υγείας, και το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ, απέναντι στον οποίο – όπως είπε – «αισθανόμαστε ευγνώμονες». Ευχήθηκε τέλος, στη νέα ηγεσία του ΕΣΥ να μπορέσει «να δρομολογήσει τις παρεμβάσεις που επιθυμεί και να μακροημερεύσει«, ενώ τόνισε ότι ο χώρος της Υγείας «είναι χώρος ισότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης».

Υπουργείο Υγείας

Βασίλης Κικίλιας: «Κακή η εικόνα της δημόσιας υγείας – Να μείνουν μακρυά όσοι επιθυμούν ρεβανσισμό»

Το γάντι … σήκωσε ο νέος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον απερχόμενο Υπουργό Ανδρέα Ξανθό «για την καλοσύνη που είχε να είναι στο Υπουργείο» ώστε να τους ενημερώσει, χαρακτήρισε την εικόνα της δημόσιας υγείας «κακή».

Είπε χαρακτηριστικά:

«Η αλήθεια είναι ότι είστε ένας πολιτικός ηπίων τόνων κάτι το οποίο εμάς προσωπικά μας ικανοποιεί. Βέβαια καταλαβαίνετε ότι η κοινή γνώμη και η πλειοψηφία των πολιτών ουσιαστικά αποφασίζουν για το ποια είναι η εικόνα της δημόσιας Υγείας στη χώρα. Και αυτή η εικόνα τα τελευταία χρόνια, επιτρέψτε μου να πω, είναι κακή. Χωρίς να παραγνωρίζω τις δυσκολίες και τα προβλήματα που υπάρχουν, τα οποία κάθε πολιτική διοίκηση καλείται να αντιμετωπίσει.  Είναι προφανές ότι για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πρώτη προτεραιότητα μακράν της δεύτερης είναι ο άνθρωπος».

Δείτε επίσης – Υπουργείο Υγείας: Οι προκλήσεις για Κικίλια – Κοντοζαμάνη

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας ότι δεν θα πει ακόμη πολλά, μέχρι να κάνει περιοδεία σε όλα τα νοσοκομεία και τις δομές, ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι και να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα που υπάρχουν: «Θα πάμε να συναντήσουμε όλους του «μικρούς ήρωες» της Δημόσιας Υγείας«, όπως είπε, «θα τους ακούσουμε και θα τους καταγράψουμε», ενώ προειδοποίησε «όσοι έχουν διάθεση ρεβανσισμού, καλά θα κάνουν να παραμείνουν μακρυά από το Υπουργείο Υγείας. Εδώ υπηρετούμε τον άνθρωπο και δεν υπάρχει χώρος γι’αυτά», τόνισε ο νέος Υπουργός.

Βασίλης Κοντοζαμάνης: Ξανά στα παλιά του λιμέρια…

Σε οικείο περιβάλλον ξαναβρέθηκε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, καθώς υπήρξε και στο παρελθόν θεσμικός παράγοντας του Υπουργείου Υγείας από τη θέση του γενικού γραμματέα. Ο αρχιτέκτονας του προεκλογικού προγράμματος της Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε χαρούμενος που ξαναβρέθηκε στο Υπουργείο και μάλιστα «Μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, που είναι φίλος μου«, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος υφυπουργός Υγείας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που άφησαν οι προλαλήσαντες, τονίζοντας ότι «Δεν είναι ημέρα για κατηγορίες, αλλά καλή στιγμή για να δούμε τι γίνεται από δω και πέρα. Ο Βασίλης Κικίλιας είναι μπασκετμπολίστας και ξέρει καλά από ομαδική δουλειά,  είμαστε καλά προετοιμασμένοι και  θα φέρουμε γρήγορα αποτελέσματα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν