Υπουργείο Υγείας: 183 συμβάσεις σε Αθήνα και 292 στην Θεσ/νίκη με εξειδικευμένους επαγγελματίες για το προσφυγικό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εκπαιδευτικές ημερίδες με στόχο την ενημέρωση, την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, προκειμένου να ανταποκριθούν στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού των προσφύγων – μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας, οργανώνει το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.).

Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος: «Ολοκληρωμένη Επείγουσα Παρέμβαση Υγείας για την Προσφυγική Κρίση», το οποίο χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, κ. Δ. Αβραμόπουλου.

Στη διάρκεια των ημερίδων, που θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τελετών του υπουργείου Υγείας στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017, θα υπογραφούν 183 συμβάσεις των παραπάνω επαγγελματιών, οι οποίοι στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στα καθορισμένα νοσοκομεία, στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, στα κέντρα μεταναστών και προσφύγων, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του Υπουργείου Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες, καθώς και στην κεντρική υπηρεσία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αντίστοιχες εκπαιδευτικές ημερίδες θα πραγματοποιηθούν επίσης στη Θεσσαλονίκη στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και στα Ιωάννινα στις 15 και 16 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να υπογραφούν συνολικά 292 συμβάσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν