Υπουργείο Υγείας: 175 νέες προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των νοσοκομείων της Αττικής

  • Γιάννα Σουλάκη
προσλήψεις
Σε ανασχεδιασμό στη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων της Αττικής προχωρά το Υπουργείο Υγείας, με την υλοποίηση της πρόσληψης 175 γιατρών.

Σημαντική ανακούφιση στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων της Αττικής θα προσφέρουν οι 175 γιατροί, των οποίων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες πρόσληψής τους από το Υπουργείο Υγείας. Την ίδια στιγμή ολοκληρώθηκε και η κατανομή 1.300 θέσεων λοιπού προσωπικού, που θα στελεχώσουν τα νοσοκομεία όλης της χώρας, θέσεις που θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ είναι έτοιμη προς δημοσίευση η προκήρυξη για 50 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ.

Aναλυτικά:

  • Οι διορισμοί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αφορούν σε 113 γιατρούς στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ και σε 62 γιατρούς στα νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ. Πρόκειται για τους 208 διορισμούς γιατρών ΤΕΠ που το προηγούμενο διάστημα είχαν «παγώσει», καθώς το υπουργείο Υγείας είχε διαπιστώσει παρατυπίες στη διαδικασία κρίσεων.
  • Οι 1300 θέσεις λοιπού προσωπικού είναι κυρίως νοσηλευτές, σε ποσοστό 45%, και ειδικότητες, όπως τραυματιοφορείς, προσωπικό ιατρικών εργαστηρίων, διοικητικό προσωπικό και άλλες. Οι θέσεις έχουν κατανεμηθεί ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες, ως εξής: 1η ΥΠΕ: 270, 2η ΥΠΕ: 270, 3η ΥΠΕ: 150, 4η ΥΠΕ: 170, 5η ΥΠΕ: 130, 6η ΥΠΕ: 180, 7η ΥΠΕ: 130.
  • Οι 50 θέσεις που προκηρύσσονται στο ΕΚΑΒ, αφορούν στην κάλυψη 50 θέσεων πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ Αθήνας.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στο Υπουργείο Υγείας εργαζόμαστε για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, ειδικά των πιο αδύναμων και των ευπαθών ομάδων. Αυτή ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα»

Υπουργείο Υγείας: Στόχος, η μείωση των αναμονών στα ΤΕΠ και η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών

Σε εξέλιξη βρίσκεται, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο ανασχεδιασμός της λειτουργίας των ΤΕΠ και η διασύνδεσή τους με το ΕΚΑΒ, με στόχο τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

«Η ίδρυση αυτόνομων ΤΕΠ και η αλλαγή του τρόπου εφημέρευσης των νοσοκομείων, είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζουμε. Διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, ώστε το Σύστημα Υγείας να παρέχει αποτελεσματικότερες υπηρεσίες, χωρίς ώρες αναμονής και ταλαιπωρία για τον πολίτη», υποστηρίζει με δήλωσή του ο κ. Κικίλιας.

Οι προκηρύξεις για τους 1350 διορισμούς νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού αποστέλλονται στο ΑΣΕΠ, που θα έχει και την ευθύνη αξιολόγησης και έκδοσης των αποτελεσμάτων, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας