Υπογραφή συμφωνίας για προσφορά εμβολίων από το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» στο υπουργείοΥγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» παίρνει νέες πρωτοβουλίες λόγω των κρουσμάτων ηπατίτιδας και ανεμοβλογιάς που εμφανίστηκαν στην Ειδομένη και στον Πειραιά (μεταφέρθηκε στο Παίδων «Αγία Σοφία»), και θα προσφέρει στο υπουργείο Υγείας 2000 εμβόλια. Η σχετική σύμβαση θα υπογραφεί αύριο στην Αριστοτέλους.

Η πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κύριο Παναγιώτη Κουρουμπλή, για την ανάληψη από το Ίδρυμα της λειτουργίας ενός hot spot όπου θα φιλοξενούνται κυρίως μητέρες με τα παιδιά τους, καθώς επίσης και ασυνόδευτα παιδιά. Εκεί θα τους παρέχεται σίτιση, ένδυση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχαγωγικές δραστηριότητες και παιχνίδια για τα παιδιά. Το λειτουργικό κόστος του προγράμματος θα αναληφθεί από το Ίδρυμα, ενώ στόχος θα είναι να γίνει κέντρο αναφοράς το όποιο θα ενταχθεί και στην UΝΕSCO.

Ο υπουργός θα διαβιβάσει την πρόταση σήμερα στον Πρωθυπουργό για να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Το Ίδρυμα προγραμματίζει μια σημαντική Συνάντηση Ειδικών και προσωπικοτήτων που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που θα γίνει στο Παρίσι, στην έδρα της UNESCO, στις 9 Μαϊου 2016, με την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας της UNESCO κυρίας Irina Bokova, ενώ θα ακολουθήσει διεθνής συνάντηση και στην Αθήνα των Οκτώβριο. Στη συνέντευξη Τύπου θα παραστούν εκπρόσωπος της UNESCO, καθώς κα ο Πρέσβης της Taipei κύριος Paul Kuoboug Chang για να ανακοινώσει μια μεγάλη προσφορά που γίνεται από την χώρα του στο Ίδρυμα για τους πρόσφυγες.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Ιδρύματος, επισκέπτεται σύντομα την Ελλάδα η Πρόεδρος του Ιδρύματος «Robert F. Kennedy Human Rights» και ακτιβίστρια ειρήνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρία Kerry Kennedy, για να δει από κοντά τις συνθήκες και να ενημερώσει τους υπεύθυνους στις ΗΠΑ. Γι’ αυτό το σκοπό θα μεταβούν με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη σε σημεία που φιλοξενούνται πρόσφυγες σε νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα.