Ύπνος: Το… έξυπνο κρεβάτι που σας μαθαίνει να κοιμάστε! (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
ύπνος
Είναι το κρεβάτι του -όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος. Η εταιρεία Sleep Number δημιούργησε ένα νέο κρεβάτι, το οποίο είναι τόσο προηγμένο τεχνολογικά, ώστε οι κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι θα σας φροντίζει και θα σας μάθει να κοιμάστε καλύτερα.

Το κρεβάτι “It”, όπως ονομάστηκε, θα είναι εξοπλισμένα με βιομετρικούς αισθητήρες που μετρούν τον καρδιακό σας ρυθμό, την αναπνοή σας, την κίνησή σας κ.ο.κ. για να αξιολογεί το πόσο καλά κοιμάστε. Αλλά πέρα από αυτό, αυτό θα έχει επίσης την τεχνολογία “ActiveComfort”, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι έχει μεμονωμένους θαλάμους γεμάτους με αφρό, που θα προσαρμόζονται αυτόματα σε κάθε πλευρά του κρεβατιού για να δημιουργούν το ιδανικό στρώμα για τον τρόπο που κοιμάστε (στο πλάι, ανάσκελα, μπρούμυτα). Ο ύπνος σας θα αλλάξει άρδην, αφού το κρεβάτι “μελετάει” κάθε φορά τις κινήσεις σας όταν κοιμάστε και “μαθαίνει” να δημιουργεί το βέλτιστο στρώμα για τις ανάγκες σας.

Εκτός από αυτό, υπάρχει επίσης η εφαρμογή Sleep IQ που μπορείτε να συνδέσετε σε άλλες εφαρμογές παρακολούθησης της υγείας σας στο smartphone σας για να ενημερώνετε το κρεβάτι “It” για περαιτέρω παράγοντες που επηρεάζουν τον ύπνο σας (όπως το αν θα πρέπει να πάτε για ύπνο νωρίτερα ή ότι δεν τρώτε μετά από μια ορισμένη ώρα). Μέσω Wi-Fi και Bluetooth, το κρεβάτι λαμβάνει αυτές τις πληροφορίες μαζί με το ημερήσιο πρόγραμμά σας (π.χ. αν έχετε κάποιο ραντεβού το πρωί και πότε πρέπει να πέσετε για ύπνο για να φτάσετε τις οκτώ ώρες ύπνου).

Και, φυσικά, δεδομένου ότι είναι ένα “έξυπνο” κρεβάτι, το “It” θα μπορεί να λαμβάνει μέσω σύνδεσης στο internet όλες τις τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού. Το κρεβάτι “It” θα είναι διαθέσιμο κάποια στιγμή το 2016, θα κοστίζει περίπου 1.000 δολάρια και θα βγαίνει σε έξι διαφορετικά μεγέθη.

http://www.engadget.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν