Υγεία: Στα τέλη Φεβρουαρίου περνά στην αντεπίθεση η αξιωματική αντιπολίτευση

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το iatropedia είναι σε θέση να γνωρίζει ότι στα τέλη του τρέχοντος μήνα θα γίνει ανακοίνωση ολοκληρωμένου, μελετημένου στην λεπτομέρειά του σχεδίου του τομέα Υγείας της ΝΔ για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των Νοσοκομείων. Την παρουσίαση μάλιστα θα κάνει κατά πάσα πιθανότητα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας με τον τρόπο αυτό την δέουσα σημασία στο εγχείρημα.

«Αφού βρήκαν ένα έτοιμο ψηφισμένο νόμο και δεν τον έβαλαν σε εφαρμογή μέσα στα δύο χρόνια που είναι στην κυβέρνηση, δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για το θέμα της Πρωτοβάθμιας», είπε σε ανεπίσημες δηλώσεις της η βουλευτής ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, που είναι και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας της ΝΔ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Οικονόμου που έχει πάρει απόφαση να μην αφήσει σε ησυχία με τις Ερωτήσεις του στην Βουλή αυτούς που ενώ γνωρίζουν «τα χάλια των νοσοκομείων», συνεχίζουν να λένε ότι «όλα πάνε καλά».

Το σχέδιο της ΝΔ θα προβλέπει καλύτερη κατανομή των προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ (βλέπε Ειδική Αγωγή και καινοτόμα φάρμακα), αναδιοργάνωση των δημόσιων νοσοκομείων και σωστή και άμεση εκμετάλλευση των ήδη υπαρχόντων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου και της ανέχειας. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα είναι η αιχμή του δόρατος στα σχέδια της ΝΔ για την Υγεία.

Αυτό εξάλλου που φαίνεται να ενοχλεί ιδιαίτερα τους βουλευτές της ΝΔ είναι η άρνηση των υπουργών Υγείας να απαντούν σύντομα στις Ερωτήσεις τους στην Βουλή αλλά και η επιθετικότητα που επιδεικνύουν όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος κάθε φορά που συζητούνται στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων τα αντικειμενικά προβλήματα στην Υγεία.