ΥΓΕΙΑ: Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανδρέας Βγενόπουλος»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ η τελετή λήξης του Ιατρικού Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος «Ανδρέας Βγενόπουλος», όπως μετονομάστηκε προς τιμή του αείμνηστου προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου.

Το ΥΓΕΙΑ σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ χρηματοδοτεί το πρόγραμμα αυτό, το οποίο είναι τετράμηνο και απευθύνεται σε νέους ιατρούς που πρόκειται να ειδικευτούν στις ειδικότητες της Παθολογίας και της Χειρουργικής και σκοπεύουν να εργαστούν ως νοσοκομειακοί ιατροί. Στο τέλος του τετραμήνου, χορηγούνται πιστοποιητικά παρακολούθησης και οικονομική ενίσχυση 1.500 ευρώ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την καθιερωμένη ομιλία έδωσε ο κ. Πλάτωνας Κεχαγιάς, ουρολόγος, επιστ. συνεργάτης του ΥΓΕΙΑ με θέμα «Διαλογισμοί πάνω στην εξέλιξη της Ιατρικής». Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ (Ε.Ε.Ι.Υ.) κ. Βασίλειος Πρασόπουλος, τόνισε ότι «το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι πολύ σημαντικό για τους νέους ιατρούς και είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια την άοκνη στήριξη της διοίκησης του ΥΓΕΙΑ, τόσο οικονομική όσο και ηθική».

Ο κ. Πρασόπουλος ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπαιδευτές ιατρούς του νοσοκομείου για τη σημαντική συνεισφορά τους στο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα, για το μεράκι, την όρεξη και τον ενθουσιασμό που επιδεικνύουν στο να μεταλαμπαδεύουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στους νέους συναδέλφους και μάλιστα χωρίς, όπως είπε, να φείδονται κόπου και χρόνου, αποκομίζοντας την καταξίωση και την αγάπη των μαθητών τους. Δεν παρέλειψε, τέλος, να ευχαριστήσει και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιστημονικής Ένωσης Ιατρών ΥΓΕΙΑ.

Παράλληλα, το ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεχίζοντας την προσφορά προς τους νέους ιατρούς, προκηρύσσει το νέο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στις παθολογικές ή χειρουργικές ειδικότητες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι μέχρι και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ι.Υ (09.00–15.00/ τηλ: 210 686 7199).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν