Ξεσπούν σε γιατρούς και νοσηλευτές την απογοήτευση και τα νεύρα τους οι πολίτες!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένας επιμελητής Β' στο Κέντρο Υγείας Σερβίων είναι το τελευταίο θύμα της απίστευτης βίας που βγάζουν τα τελευταία χρόνια κάποιοι ασθενείς και συνοδοί απογοητευμένοι για την υποστελέχωση και τις ελλείψεις στο ΕΣΥ!

Το Κίνημα Νέων Ιατρών κατήγγειλε χθες «την πλήρη ανυπαρξία κάλυψης των συναδέρφων ιατρών που πέφτουν θύματα βιαιοπραγίας κατά την ώρα εργασίας τους». Δηλαδή για τους γιατρούς που γίνονται σάκος του μποξ για τους πολίτες που έχουν δικαίως ή αδίκως νεύρα!

Όπως αναφέρουν, «το τελευταίο περιστατικό που μας καταγγέλθηκε έρχεται από τον συνάδερφο Π.Β. επιμελητή Β’ γενικής ιατρικής στο ΚΥ Σερβίων , ο οποίος το πρωί της 18/6 στις 8:30 το πρωί σε ώρα εφημερίας, δέχτηκε επίθεση από ασθενή που έφτασε στην άσκηση σωματικής βία όπως επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες με μώλωπες που μας κοινοποίησε στην καταγγελία του.

βια σε γιατρο

Το γεγονός ότι αυτή τη φορά το περιστατικό συνέβη σε χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε τίποτα δεν αλλάζει την ουσία. Απλά έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι γιατροί που παρά τις δύσκολες συνθήκες και το απάνθρωπο των απανωτών εφημεριών, επιμένουν να παραμένουν στην Ελλάδα και να αγωνίζονται για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας, είναι τελείως απροστάτευτοι. Η έλλειψη προστασίας δεν αφορά μόνο τη χρονική διάρκεια της εργασίας. Ακόμα πιο σοβαρό είναι ότι κανείς υπεύθυνος δε δείχνει να ασχολείται με τα περιστατικά βίας ακόμα και όταν αυτά συμβούν, ώστε να ασκηθούν διώξεις στον καθένα που ψάχνει εξιλαστήρια θύματα για τα προβλήματα του».

Και δεν μένουν εκεί οι Νέοι Γιατροί αλλά καταγγέλλουν και ολιγωρία από τους υπεύθυνους του ΚΥ και τον οικείο ιατρικό σύλλογο… Σχολιάζουν χαρακτηριστικά ότι «παρότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στη δυτική Μακεδονία, αυτή τη φορά όχι μόνο δεν είδαμε καμιά κάλυψη του συναδέρφου από την προϊσταμένη αρχή (διεύθυνση του ΚΥ, διοίκηση της 3ης Υ.Πε.) αλλά ούτε και κανένα ενδιαφέρον από τον τοπικό ΙΣ… Ούτε καν για την αναζήτηση του υπεύθυνου της βιαιοπραγίας για να αποδοθούν οι αντίστοιχες ευθύνες…».

Καταλήγουν δε λέγοντας ότι «η κατάσταση που δείχνει να ξεφεύγει από κάθε έλεγχο έχει ευθύνες πέρα από τους αυτουργούς και όσους αφήνουν αυτή την κατάσταση να συνεχίζεται δείχνοντας σε κάθε επίδοξο τραμπούκο το δρόμο της ατιμωρησίας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν