Ξεκινούν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί! Δύο μέρες χωρίς φαρμακεία

  • Iatropedia
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα στις 26 και 27 Νοεμβρίου ενώ ταυτόχρονα εξετάζουν κι άλλες μορφές αγώνα προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα σκληρά μέτρα του μεσοπρόσθεσμου αλλά και να καταβληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε σε συνεδρίαση του καταρχάς 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα της συζήτησης στην Βουλή για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου που αφορούν στην Υγεία αλλά και 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 26 και 27 Νοεμβρίου και Γενική Συνέλευση που θα εκτιμήσει την πορεία των πληρωμών και όλο το διεκδικητικό πλαίσιο.

Όπως σημειώνει ο κλάδος: «Η δημόσια υγεία διαρκώς υποβαθμίζεται. Οι Φαρμακοποιοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς και τους εκπρόσωπους εργαζομένων και συνταξιούχων πρέπει να οικοδομήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση της Δημόσιας υγείας και την επαρκή χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ».

Και αυτό διότι όπως εξηγούν η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με 0,5% του ΑΕΠ για το 2013 και 0,4% για το 2014 σε συνδυασμό με την ύφεση οδηγεί σε ανεπάρκεια πόρων του ΕΟΠΥΥ και συνεπώς σε υποβάθμιση της παρεχόμενης περίθαλψης προς τους Έλληνες πολίτες.

«Τα φαρμακεία είναι σε δεινή θέση. Προκειμένου να λειτουργήσουν και να προμηθεύσουν με φάρμακα τους ασφαλισμένους, δανείζονται χωρίς να πληρώνονται, πληρώνουν φόρους και ΦΠΑ επί μη εισπαραχθέντων. Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει η εξωφρενική απαίτηση του ΕΟΠΥΥ να εισπράττει έκπτωση ενώ δεν έχει πληρώσει εντός συμβατικών ημερομηνιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν