Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις γιατρών στον ΕΟΠΥΥ! Τι ζήτησαν από Άδωνι

  • Iatropedia
Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για τη μεταφορά στο ΠΕΔΥ των γιατρών του πρώην ΙΚΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης για να καλύψει τα κενά σε ειδικότητες γιατρών ξεκινά διαπραγματεύσεις για τις νέες συμβάσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που εκπροσωπεί τους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς. Κατά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε ότι όλοι οι νυν συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα δικαιούνται ανανέωση της συμβάσεώς τους.

Οι γιατροί από την πλευρά τους της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζήτησαν όλες οι συμβάσεις που θα γίνουν με ιδιώτες να είναι ίδιες ώστε να μην υπάρχουν επαγγελματίες πολλών ταχυτήτων.

Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης εξετάζει το ενδεχόμενο όσοι γιατροί του πρώην ΙΚΑ επέλεξαν να μείνουν στα ιδιωτικά τους ιατρεία και να μην πάνε στο ΠΕΔΥ και είναι άνω των 62 ετών να τους παρέχεται ασφαλιστική κάλυψη.

Πάντως μετά την Καθαρά Δευτέρα θα συσταθεί επιτροπή διαπραγμάτευσης για τις νέες συμβάσεις των γιατρών μεταξύ του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ.

Στις συναντήσεις θα καθορισθούν οι λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ ιδιωτών γιατρών και ΕΟΠΥΥ, οι αμοιβές τους αλλά και οι υποχρεώσεις των δύο πλευρών.

Οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ ζήτησαν επίσης από τον υπουργό Υγείας οι συμβάσεις να είναι τριετείς και να αμείβονται όπως και σήμερα κατά πράξη και περίπτωση.

Παράλληλα στη νέα εποχή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να κάνει συμβάσεις και με οικογενειακούς γιατρούς οι οποίοι θα αναλάβουν συγκεκριμένο αριθμό ασφαλισμένων για να τους παρακολουθούν. Οι συγκεκριμένοι οικογενειακοί γιατροί με βάση το σχεδιασμό, θα λαμβάνουν μια πάγια αντιμισθία για τα έξοδα του ιατρείου τους ενώ θα αμείβονται και κατά πράξη και περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν