Ξεκινά το τσεκάπ τρόικας στην Υγεία! Τι ζητά να μάθει

  • Iatropedia
Με άγριες διαθέσεις έφθασαν τα στελέχη της τρόικας στην Ελλάδα προκειμένου να ελέγξουν την πορεία του προγράμματος. Τι θα ζητήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας να μάθουν στην Υγεία

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στο μικροσκόπιο των τροικανών που έφθασαν με άγριες διαθέσεις βρίσκονταιΑνδρέας Λυκουρέντζος και Μάριος Σαλμάς καθώς διαπιστώθηκε ότι ελάχιστα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα με βάση τα συμφωνηθέντα. Γι αυτό και οι τροικανοί ζητούν εδώ και τώρα να μάθουν την πορεία των αλλαγών που υποτίθεται ότι έχουν δρομολογηθεί. Μέχρι στιγμής όμως ούτε τα χρέη στους παρόχους δεν έχουν αποπληρωθεί.

Με βάση την ενημέρωση που έχουν λάβει οι αρμόδιοι, η τρόικα θα ζητήσει να ενημερωθεί για τον ΕΟΠΥΥ. Για τις οφειλές που έχει αυτή τη στιγμή και για τις πληρωμές που έχουν γίνει. Θέλει να μάθει για τον τελικό αριθμό των εργαζομένων στο φορέα αλλά και για τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Για την αποτελεσματικότητα του πακέτου παροχών στους ασφαλισμένους και αν αυτό έχει συμβάλει στη συνολική μείωση της δαπάνης.

Για τα νοσοκομεία ζητά να μάθει όλα τα οικονομικά δεδομένα για καθένα ξεχωριστά. Για το αν μειώθηκαν οι λειτουργικές δαπάνες και το τι έγιναν τελικώς οι εργαζόμενοι από τα νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν. Για το αν έχουν προωθηθεί οι διαγωνισμοί και σε τι ποσοστό χρησιμοποιούνται τα γενόσημα.

Όμως στο στόχαστρο της τρόικας μπαίνουν και τα φάρμακα. Με βάση τα σημειώματα που έχουν αποστείλει ζητούν να μάθουν αν ολοκληρώθηκε η ανατιμολόγηση αλλά και τι έγινε με τις λίστες φαρμάκων. Τη θετική λίστα (με τα αποζημιούμενα σκευάσματα, την αρνητική αλλά και αυτή των ακριβών φαρμάκων.

Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, οι δανειστές μας ενημερώνονται για ένα προς ένα τα ζητήματα και ειδικά για το θέμα των φαρμάκων και δε διστάζουν μάλιστα να ελέγχουν και την κάθε τιμή ξεχωριστά.

Άλλωστε στις επισκέψεις τους στην Αθήνα επισκέπτονται και το Γενικό Λογιστήριο ώστε να διασταυρώνουν τις όποιες πληροφορίες τους δίνονται από τα υπουργεία.

Οι συναντήσεις τρόικας και υπουργείου Υγείας και ΕΟΠΥΥ ξεκινούν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΟΠΥΥ: Πως θα πάρετε έκπτωση από τη ΔΕΗ αν είστε ασθενής! Τι πιστοποιητικά απαιτούνται

Ο κακός καιρός φέρνει τη γρίπη! Μέχρι πότε κινδυνεύουμε

Γιατί χάνονται 400 εκατ. ευρώ το χρόνο; Τι αλλάζει στις κλινικές μελέτες

Έχετε πονοκεφάλους χωρίς λόγο; Πονάτε ενώ δεν έχετε τίποτε; Γιατί;

Γιατροί προς Λυκουρέντζο: «Κινδυνεύουμε μέσα στα νοσοκομεία. Πάρτε μέτρα»!