Ξεκινά η άσκηση ετοιμότητας για τον Έμπολα! Όλες οι λεπτομέρειες

  • Iatropedia
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει το τεστ ετοιμότητας της χώρας μας απέναντι στον ιό Έμπολα με τη βοήθεια του στρατού.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται και η χώρα μας τις τελευταίες ημέρες μπροστά στον κίνδυνο να καταγραφεί ύποπτο περιστατικό του ιού Έμπολα και στα ελληνικά εδάφη.

Ήδη με εντολή Βορίδη θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες άσκηση με τη συμβολή του στρατού ώστε και στην πράξη να φανεί εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το …πέρασμα του ιού.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ετοιμάζει σε συνεννόηση με το στρατό την άσκηση προσομοίωσης ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να είναι σε ετοιμότητα.

Ειδικότερα με βάση το σχεδιασμό του επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ Πάνου Ευσταθίου, τα στελέχη του τομέα της υγείας θα μεταβούν σε ειδικό χώρο του στρατού όπου και θα ενημερώσουν με ειδικά μαθήματα τα σώματα ασφαλείας.

Αρχικά θα γίνουν προφορικά μαθήματα ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ειδική άσκηση προσομοίωσης κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να μάθουν με κάθε λεπτομέρεια πως δε θα έρθουν σε επαφή με τον ιό στην περίπτωση που υπάρξει είσοδος ύποπτων περιστατικών στις πύλες της χώρας.

Με ειδικές στολές οι άνδρες του στρατού θα εμφανιστούν να αγγίζουν πιθανούς ασθενείς ενώ στη συνέχεια θα μάθουν με τι τρόπο αφαιρούνται οι μολυσμένες στολές, η αποθήκευσή τους καθώς και η απολύμανση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάλπες με παρατράγουδα! Όλο το παρασκήνιο των εκλογών στον ΙΣΑ

Τα μάζεψαν άρον άρον με το άσυλο ανιάτων! Διεκόπησαν οι κατασχέσεις

Διορθώνονται οι τιμές φαρμάκων! Ποια θα αλλάξει ο Βορίδης

Υψώνει τείχος η Ελλάδα κατά του Έμπολα! Όλο το σχέδιο Βορίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν