Βρετανία: Με μελάνωμα διαγνώστηκε η Σάρα Φέργκιουσον, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Άντριου

  • Ρούλα Τσουλέα
Φέργκιουσον
Η δούκισσα της Υόρκης είχε διαγνωστεί πέρυσι και με καρκίνο του μαστού, για τον οποίο χρειάσθηκε μαστεκτομή.

Νέα περιπέτεια με την υγεία της αντιμετωπίζει η Σάρα Φέργκιουσον, η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού. Όπως έγινε γνωστό πάσχει από μελάνωμα, την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε χθες ο εκπρόσωπός της. «Αφού διαγνώστηκε το περασμένο καλοκαίρι με καρκίνο του μαστού σε αρχικό στάδιο, η δούκισσα της Υόρκης πληροφορήθηκε ότι έχει προσβληθεί από μελάνωμα» ανέφερε.

Το μελάνωμά εντοπίστηκε κατά τις εξετάσεις που ζήτησε ένας δερματολόγος, εν όψει της αποκατάστασης στήθους που θα κάνει η 64χρονη γυναίκα. Η αποκατάσταση θα γίνει λόγω της μαστεκτομής, στην οποία είχε υποβληθεί.

Κατά τις εξετάσεις αφαιρέθηκαν κάποιοι σπίλοι (ελιές) από το δέρμα της. Ένας από αυτούς διαπιστώθηκε ότι ήταν μελάνωμα. Η δούκισσα «διατηρεί υψηλό ηθικό» παρά την κακή είδηση που έλαβε, τόνισε ο εκπρόσωπός της.

«Πιστεύει ότι η εμπειρία της υπογραμμίζει πόσο αναγκαίο είναι να εξετάζεται το μέγεθος, το σχήμα, το χρώμα και η υφή κάθε ελιάς στο δέρμα», υπογράμμισε.

Η Σάρα Φέργκιουσον παντρεύτηκε το 1986 με τον πρίγκιπα Άντριου, από τον οποίο χώρισε έξι χρόνια αργότερα. Μολονότι έχουν πάρει διαζύγιο από το 1996, εξακολουθούν να ζουν στην ίδια έπαυλη, κοντά στον πύργο του Γουίνδσορ.

Το μελάνωμα είναι πολύ επιθετικό, αλλά αν διαγνωστεί σε αρχικό στάδιο σχεδόν πάντοτε είναι ιάσιμο.

Η αναγγελία για τη νόσο της Σάρα Φέργκιουσον έγινε λίγες μόνο ημέρες μετά τη μυστηριώδη χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην οποία υποβλήθηκε η πριγκίπισσα Κέιτ, η 42χρονη σύζυγος του διαδόχου του βρετανικού θρόνου. Προηγήθηκε επίσης η είδηση ότι και ο βασιλιάς Κάρολος, αδελφός του Άντριου, θα χειρουργηθεί την επόμενη εβδομάδα για καλοήθη υπερπλασία του προστάτη.

Φωτογραφία: iStock