Βορίδης: Φέρτε ρευστό στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό

  • Iatropedia
Μαζί με τις αλλαγές που προωθεί σε ...πρόσωπα και πράγματα στον ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης σκοπεύει να ζητήσει και χρήματα από το Μέγαρο Μαξίμου για να στηριχθεί ο Οργανισμός.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Συνεχείς συσκέψεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στην οδό Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του Μάκη Βορίδη και υπηρεσιακών παραγόντων, προκειμένου να βρεθεί λύση στις μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ.

Τα οικονομικά του οργανισμού παραμένουν το μεγάλο αγκάθι, ενώ το ρευστό τελειώνει όταν ξεπερνιέται ο προϋπολογισμός σε διάφορους τομείς παροχών. Ο Μάκης Βορίδης επιδιώκει να συγκρατήσει τις δαπάνες αλλά και να βρει κονδύλια ώστε να αποπληρωθούν σταδιακά παλαιότερα χρέη. Άλλωστε έχει δεσμευτεί εκτός των άλλων στους γιατρούς ότι θα καταβάλει τουλάχιστον το 10% από τις οφειλές του 2012.

Βέβαια η αγωνία εστιάζεται και στην άφιξη της τρόικας η οποία για άλλη μια φορά αναμένεται να ξεσκονίσει τα οικονομικά του οργανισμού.

Ο υπουργός Υγείας προτίθεται πάντως να πιέσει κεντρικά την κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου ώστε τα χρήματα από τα ασφαλιστικά Ταμεία να διοχετεύονται κατ ευθείαν στον ΕΟΠΥΥ ώστε να μπορεί να είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του.

Άλλωστε το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό και παρότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή να τακτοποιηθεί το θέμα από το τα συναρμόδια υπουργεία.

Πάντως το ζήτημα είναι ότι το “πρόβλημα ΕΟΠΥΥ” πρέπει να λυθεί άμεσα καθώς η κυβέρνηση …τρέμει τυχόν παρέμβαση της τρόικας που μπορεί να επιφέρει νέες προτάσεις για κουρέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θες ιδιωτική κλινική; Μόνο με μετρητά! Ξεκινά επίσχεση κατά ΕΟΠΥΥ

Από Σεπτέμβριο και βλέπουμε απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ! Όλα τα αγκάθια

Όταν οι Έλληνες γιατροί βάζουν τα γυαλιά στους Γερμανούς!

Νέες τιμές στα φάρμακα δια χειρός Βορίδη! Ποιος χάνει ποιος κερδίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν