Βόλος: Σύζυγος δωρίζει το νεφρό του στη γυναίκα του, που κάνει για δεύτερη φορά μεταμόσχευση

  • Iatropedia newsroom
νεφρό
Ο άνδρας θα δωρίσει το νεφρό του, ώστε η 54χρονη γυναίκα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ο σύζυγος μίας ασθενούς από τον Βόλο, δωρίζει το νεφρό του, ώστε η σύντροφός του να υποβληθεί στη δεύτερη μεταμόσχευση μετά από χρόνια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του taxydromos.gr, ένας 55χρονος άνδρας θα δωρίσει το νεφρό του στη γυναίκα του που σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, αναμένεται να υποβληθεί σε λαπαροσκοπική επέμβαση για τη λήψη μοσχεύματος.

Πρόκειται για αληθινή ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού, που μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και αναμονής ατενίζει ξανά με αισιοδοξία το μέλλον.

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρης συμβατότητα μεταξύ του ζευγαριού, ο άνδρας αποφάσισε να δωρίσει το νεφρό του, ώστε η 54χρονη γυναίκα του να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή της λίστας αναμονής που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια.

Ο ίδιος βρίσκεται, ήδη από χθες, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας, όπου σήμερα το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο, και να γίνει λήψη του μοσχεύματος.

Δείτε επίσης: ΕΚΠΑ: «Απόλυτη επιτυχία για την Ιατρική Σχολή Αθηνών η πρώτη μεταμόσχευση ήπατος με μόσχευμα από συγγενή δότη»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Οι Αγ. Ανάργυροι» Βασίλη Γιαννάκο, όπως ο νόμος ορίζει ακόμα και εάν ένας δότης δεν είναι πλήρως συμβατός με τον λήπτη, η διαδικασία μπορεί να προχωρήσει κανονικά σαν δωρεά οργάνων, με το μόσχευμα να παραλαμβάνεται από κάποιον άλλον στη λίστα αναμονής και τον λήπτη να περιμένει για το πρώτο συμβατό μόσχευμα.

Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη μεταμόσχευση στην οποία θα υποβληθεί η 54χρονη γυναίκα. Πριν χρόνια η ίδια γυναίκα είχε υποβληθεί ξανά σε μεταμόσχευση νεφρού, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκονταν στη διαδικασία αιμοκάθαρσης.

«Είναι ακόμη πιο ευάλωτη περίπτωση. Διπλά μεταμοσχευμένη και μετά από τριετείς, περίπου, διαδικασίες αιμοκάθαρσης. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να βρεθεί γρήγορα συμβατός δότης» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία iStock