Βγαίνει η προκήρυξη για πρόσληψη 230 ατόμων σε εντατικές! Όλα τα προσόντα

  • Iatropedia
Εντός της ημέρας το αργότερο αύριο εκδίδεται η προκήρυξη για την πρόσληψη 230 γιατρών και νοσηλευτών στις μονάδες εντατικής θεραπείας όλης της χώρας προκειμένου να μην κλείσουν άλλα 50 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Εκδίδεται η απόφαση από το ΚΕΕΛΠΝΟ για την προκήρυξη των 230 θέσεων – γιατροί και νοσηλευτές- που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και να μην μπουν λουκέτα σε απαραίτητες κλίνες. Οι συμβάσεις θα είναι διετείς με σύμβαση έργου και θα υλοποιηθούν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) θα αξιοποιήσει και μικρό αριθμό εργαζομένων σε άλλα τμήματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεδομένου ότι μπαίνει λουκέτο σε 50 κρεβάτια έως το τέλος του μήνα εξαιτίας λήξης παλαιών συμβάσεων, οι προσλήψεις θα είναι άμεσες. Ειδικότερα ένα από τα βασικά κριτήρια που τίθεται είναι η εμπειρία τουλάχιστον ενός χρόνου σε ΜΕΘ γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να ανανεωθούν οι συνεργασίες με εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν σε εντατικές. Στόχος είναι να μη χρειασθεί να περάσει το διάστημα της εκπαίδευσης νέου προσωπικού το οποίο δε θα διέθετε την απαραίτητη εμπειρία.

Πάντως έπρεπε να φθάσει η τελική ώρα λίγο πριν τη λήξη των συμβάσεων του προσωπικού που σήμερα απασχολείται σε εντατικές για να αποφασίσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να κινητοποιήσει το μηχανισμό. Άλλωστε έως το τέλος του μήνα λήγουν σταδιακά όλες οι συμβάσεις και περίπου 50 κρεβάτια ΜΕΘ θα βγουν εκτός λειτουργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απίστευτο: Γιατροί για…τρέλες στις Σεϋχέλλες! Σε ανύπαρκτο συνέδριο με συζύγους. Όλο το παρασκήνιο

Αλλάζουν οι διοικητές των νοσοκομείων! Τι ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας

Πεθαίνουν για ένα κρεβάτι! Χωρίς εντατικές

Αττικό: Μήνυση εργαζομένων για τα ράντζα!

Καταρρέει και ο Ευαγγελισμός! Ράντζα ακόμη και στην ψυχιατρική κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν