Βενιζέλειο Νοσοκομείο: Στους δρόμους οι εργαζόμενοι μετά την καρατόμηση της διοίκησης με εντολή Χρυσοχοΐδη

  • Ρούλα Τσουλέα
Βενιζέλειο
Πραγματοποιούν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, ζητώντας διαβεβαιώσεις για το μέλλον του νοσοκομείου τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αντιδρώντας στην «τραγική κατάσταση» που επικρατεί σε αυτό.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στόχος της κινητοποίησής τους είναι να σταλεί ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη στήριξης του Βενιζελείου και γενικότερα των δημόσιων δομών υγείας στο νησί που δοκιμάζονται από την υποστελέχωση. Στα αιτήματα των εργαζομένων συμπεριλαμβάνονται:

  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες ουσιαστικής λειτουργίας του Βενιζελείου Νοσοκομείου
  • Να μην γίνει καμία συγχώνευση-κατάργηση κλινικών και νοσοκομείων
  • Να αυξηθούν τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού για την Υγεία
  • Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του ΕΣΥ σε ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό και σε εργαστηριακό εξοπλισμό.

Διαπιστώνοντας διά ζώσης προβλήματα και δυσλειτουργίες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έπαυσε από τα καθήκοντά της τη διοίκηση, μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής του επίσκεψης στο νοσοκομείο, ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύτηκε για άμεση ενίσχυση του Αναισθησιολογικού Τμήματός του. Όπως είπε θα γίνουν έκτακτες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και να αποκατασταθούν τα χειρουργεία.

Στο πλαίσιο αυτό, στο δυναμικό του Νοσοκομείου αναμένεται να ενταχθούν ιδιώτες αναισθησιολόγοι για ένα τρίμηνο, ώστε να λειτουργούν τέσσερα χειρουργικά τραπέζια.

Με πληροφορίες από newsit.gr