Βασίλης Οικονόμου για την Ημέρα Διαβήτη: Η Ν.Δ. αποδίδει τεράστια σημασία στις σχεδιασμένες πολιτικές πρόληψης και τις πολιτικές για τους χρόνια πάσχοντες

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη:

Την Τρίτη 14 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, μια πραγματικά σημαντική ημέρα καθώς μας δίνετε η ευκαιρία να πούμε σε όλους ότι ο διαβήτης αντιμετωπίζεται.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη, ή όταν το σώμα δε μπορεί να χρησιμοποιήσει με αποτελεσματικό τρόπο την ινσουλίνη που παράγεται. Ανθυγιεινή διατροφή, κάπνισμα και καθιστική ζωή γίνονται αιτία κατακόρυφης αύξησης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Για την Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται από την ΕΛΣΤΑΤ (2014) και που δημοσιεύτηκαν το 2016, το ποσοστό των ατόμων με διαβήτη είναι περίπου στο 9,2% του πληθυσμού από 15 ετών και άνω (περίπου 1 εκ. συμπολίτες μας), με το ποσοστό των γυναικών να φτάνει το 54,4% και των ανδρών το 45,6%. Ένα ποσοστό της τάξεως του 3-4 % δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο.

Η Ν.Δ. αποδίδει τεράστια σημασία στις σχεδιασμένες πολιτικές πρόληψης και τις πολιτικές για τους χρόνια πάσχοντες.

Η διαβούλευση που έχουμε ξεκινήσει με τους συλλόγους ασθενών αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που δοκιμάζονται και βρίσκονται στο κέντρο του συστήματος υγείας της χώρας μας θα έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο για τις πολιτικές υγείας που ετοιμάζει η ΝΔ στο κυβερνητικό της πρόγραμμα. Γιατί εμείς πιστεύουμε σε ένα ανθρωποκεντρικό σύστημα υγείας με κοινωνικό πρόσωπο και αλληλεγγύη!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ.
Τομεάρχης Υγείας