Βασίλης Κικίλιας για εμβολιασμούς: «Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Την επέκταση των εμβολιασμών και την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης προωθεί το Υπουργείο Υγείας κι αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο σημερινό μήνυμα του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την έναρξη της εμβολιαστικής περιόδου κατά του ιού της γρίπης.

Την έναρξη της φετινής εμβολιαστικής περιόδου κατά του ιού της γρίπης σηματοδοτεί το σημερινό μήνυμα του υπουργού Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια: «Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας», με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως αναφέρει ο υπουργός είναι στόχευση του Υπουργείου Υγείας η επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και η εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης.

Δείτε επίσης – ΠΙΣ: Ανάγκη για άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό – Ποιους αφορά

Δείτε ολόκληρη την δήλωση του Υπουργού Υγείας, κ. Κικίλια:

«Ο εμβολιασμός είναι ζήτημα ζωής και μας αφορά όλους. Σημαίνει προφύλαξη του ατόμου και ταυτόχρονα προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αφορά όμως ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με χρόνιες παθήσεις, εγκυμονούσες, επαγγελματίες υγείας.

Ως Υπουργός Υγείας, θα συνεργαστώ μεθοδικά και στοχευμένα με φορείς της επιστημονικής κοινότητας, για την επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού και κυρίως για την εμπέδωση της εμβολιαστικής συνείδησης.

Θωρακίζουμε την υγεία μας, θωρακίζουμε τη ζωή μας»