Βάλτε τέλος στα ευαίσθητα δόντια!

  • Iatropedia
Όταν έχετε ευαίσθητα δόντια, ορισμένες δραστηριότητες, όπως το βούρτσισμα ή ακόμη και η χρήση οδοντικού νήματος, ή το μάσημα τροφής μπορεί να προκαλέσει απότομο και παροδικό πόνο στα δόντια σας.

Τα ευαίσθητα δόντια είναι συνήθως το αποτέλεσμα των φθαρμένων σμάλτου των δοντιών ή εξαιτίας των κατεστραμένων ριζών των δοντιών. Μερικές φορές, ωστόσο, οι αιτίες προκαλούνται από ένα ραγισμένο δόντι ή μία παρενέργεια από άλλες οδοντιατρικές διαδικασίες, όπως λεύκανση.

Εάν ανησυχείτε για ευαίσθητα δόντια, ξεκινήστε με επίσκεψη στον οδοντίατρο σας. Αυτός ή αυτή μπορεί να εντοπίσει ή να αποκλείσει τυχόν υποκείμενες αιτίες του πόνου των δοντιών σας.

Ανάλογα με τις περιστάσεις, οδοντίατρος σας μπορεί να συστήσει:

Oδοντόκρεμα. Μετά από αρκετές εφαρμογές, απευαισθητοποίηση οδοντόκρεμα μπορεί μερικές φορές να βοηθήσει τον πόνο μπλοκ που συνδέονται με ευαίσθητα δόντια.

Το φθόριο. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να ισχύουν φθορίου στις ευαίσθητες περιοχές των δοντιών σας για να ενδυναμώνει το σμάλτο των δοντιών και να μειώσουν τον πόνο. Αυτός ή αυτή θα μπορούσε επίσης να προτείνει τη χρήση της συνταγής φθορίου στο σπίτι.

Τα ούλα. Αν η ρίζα του δοντιού σας έχει χάσει ιστό των ούλων, μια μικρή ποσότητα του ιστού των ούλων μπορεί να ληφθεί από αλλού στο στόμα σας και συνδέεται με την προσβεβλημένη περιοχή. Αυτό μπορεί να προστατεύσει εκτεθειμένες ρίζες και μείωση της ευαισθησίας.

Οδηγίες

Δύο φορές την ημέρα, βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα και φθοριούχο οδοντόκρεμα.

Αποφύγετε το έντονο ή σκληρό τρίψιμο, λειαντικά οδοντόπαστα, και η υπερβολική βούρτσισμα και χρήση οδοντικού νήματος.

Αν τρίζουν τα δόντια σας, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια μασέλα.

Το τρόχισμα των δοντιών μπορεί να σπάσει τα δόντια και να προκαλέσουν ευαισθησία.

Μπορεί επίσης να εξετάσει το ενδεχόμενο περιορισμού όξινες τροφές και ποτά, όπως τα ανθρακούχα ποτά, τα εσπεριδοειδή, το κρασί και το γιαούρτι – τα οποία μπορεί να αφαιρέσει μικρές ποσότητες του σμάλτου των δοντιών την πάροδο του χρόνου.

Όταν πίνετε όξινα υγρά, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι για να περιοριστεί η επαφή με τα δόντια σας. Μετά το φαγητό ή πίνοντας ένα όξινο ουσία, πιείτε γάλα ή νερό για να εξισορροπήσετε τα επίπεδα οξέων στο στόμα σας.

Βοηθά επίσης να βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως μετά το φαγητό ή την κατανάλωση όξινων ουσιών.