Β. Οικονόμου: «Παράνομη και ολοκληρωτικής αντίληψης η ακύρωση των εκλογών του Π.Ι.Σ. από τον Υπουργό Υγείας»

  • Γιάννα Σουλάκη
Π.Ι.Σ.
Τη δίκαιη αγανάκτηση όλου του ιατρικού κόσμου, υποστηρίζει ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ Βασίλης Οικονόμου, ότι έχει προκαλέσει η "πραξικοπιματική απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του ΠΙΣ"

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε για τις εκλογές του Π.Ι.Σ. ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας κ.Βασίλης Οικονόμου:

«Η πραξικοπηματική απόφαση του Υπουργού Υγείας να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα των πρόσφατων αρχαιρεσιών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) (3-3-2019) και να προαναγγείλει νέα εκλογική διαδικασία, έχει προκαλέσει τη δίκαιη αγανάκτηση του ιατρικού κόσμου αλλά και όλων των δημοκρατών πολιτών της χώρας».

Β.Οικονόμου: «Προφανής πανικός στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας από τα αποτελέσματα των εκλογών στον Π.Ι.Σ.»

Το συντριπτικό προσοστό του 62% που έλαβε η νέα Διοίκηση στις πρόσφατες εκλογές του ΠΙΣ, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που καταβαραθρώθηκε στο 10% προκάλεσε πανικό στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει ο κ. Οικονόμου:

«Οι ιατροί όλης της χώρας έστειλαν ηχηρό μήνυμα καταδίκης της ολέθριας κυβερνητικής πολιτικής στην υγεία, η οποία οδήγησε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε διάλυση, τα Νοσοκομεία σε δραματική υποβάθμιση, τη Δημόσια Υγεία σε κίνδυνο και το ιατρικό λειτούργημα σε απαξίωση. Το Υπουργείο όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, αλλά κατέφυγε σε μεθοδεύσεις με σκοπό την αλλοίωση της δημοκρατικής βούλησης του ιατρικού σώματος. Για τις ενστάσεις στις εκλογές, όμως, αποφαίνονται τα δικαστήρια, όχι οι υπουργοί -τουλάχιστον έτσι συμβαίνει στις Δημοκρατίες».

«Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές των κυβερνώντων πολύ σύντομα θα λάβουν οριστικό τέλος», αναφέρει ο Τομεάρχης Υγείας, «καθώς οι εκλογές πλησιάζουν απειλητικά για αυτούς, αλλά λυτρωτικά για τους Έλληνες πολίτες».