Β. Οικονόμου: «Ολιγωρία ή δαιμονοποίηση η μη αποδοχή της δωρεάς του Νιάρχος»

  • Γιάννα Σουλάκη
Βασίλης Οικονόμου
Η ακύρωση δωρεάς 300 εκατ. από το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος"για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, "είναι άλλο ένα δείγμα της ανικανότητας και της ιδεοληψίας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ", αναφέρει σε δήλωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου.

Σύμφωνα με τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Επικρατείας κ.Βασίλη Οικονόμου, αναφέρει ότι η υπόθεση της ακύρωσης δωρεάς αποτελεί δείγμα ανικανότητας της πολιτείας:

«Πρωτοφανής είναι η παντελής αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να εγγυηθεί τη Δημόσια Υγεία στην πατρίδα μας.

Τελευταίο ηχηρό ράπισμα στην αξιοπιστία του Υπουργείου Υγείας, είναι η ακύρωση από την πλευρά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ευρείας εκπαιδευτικής δράσης, μέσω δωρεάς προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, με σκοπό την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων,οι οποίες θέτουν σε διαρκή κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ευθύνονται για τον θάνατο 1600 συμπολιτών μας και για δεκάδες χιλιάδες νοσηλείες κάθε χρόνο.

Μη ανταποκρινόμενη επί 15 μήνες στις προφανείς υποχρεώσεις της η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, είχε ως αποτέλεσμα η αρμόδια ομάδα έργου του Ελληνικού Δημοσίου να μην καταθέσει “ώριμη και ολοκληρωμένη πρόταση προς αξιολόγηση στο ΙΣΝ που θα διασφάλιζε την ομαλή πορεία της δράσης”, όπως αναφέρεται στην τακτική τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών.

Πρόκειται άραγε για μια ακόμα τραγική ολιγωρία της Κυβέρνησης ή για την πασίγνωστη εμμονή της στην δαιμονοποίηση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ακόμη και όταν αυτή αφορά κοινωφελείς δράσεις και δωρεές; Ενδεχομένως, βέβαια να είναι και τα δύο.

Ευτυχώς για τους πολίτες, η κυβέρνηση που έβλεπε τις ευκαιρίες να περνούν, οδεύει οριστικά προς την έξοδο. Η εκλογική ετυμηγορία και η καταδίκη των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ και των ευκαιριακών συνοδοιπόρων του θα εκφραστεί εμφατικά στις 26 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις εθνικές εκλογές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν