Β. Οικονόμου: Μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι η περιγραφή του δικαστή στην επιστολή για τα νοσοκομεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
"Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί η περιγραφή του επίτιμου προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, κ. Γιώργου Φαλτσέτου για τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου". Αυτό σχολίασε νωρίτερα ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου, αναφορικά με την επιστολή που δημοσιεύσαμε χθες στο iatropedia.

https://www.iatropedia.gr/eidiseis/epistoli-grothia-ypsilou-dikastikou-ston-ypourgo-ygeias/73503/

Και συνεχίζει ο κ. Οικονόμου:

«Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, υποβαθμίζουν και μειώνουν την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Βεβαίως, για τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και τους ασθενείς, μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι η εικόνα που περιγράφει ο δικαστής στην επιστολή του.

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά, δίνουν το δικό τους αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο παροχής υγείας.

Η Κυβέρνηση ας σταματήσει να κάνει «διαπλανητικά» σχέδια και ας προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα, για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη.»