Β. Οικονόμου- Ι. Φωτήλας: Κλονίζεται η λειτουργία του Γενικού Ογκολογικού Κηφισιάς «Άγιοι Ανάργυροι»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερώτηση για την λειτουργία του ογκολογικού νοσοκομείου "Άγιοι Ανάργυροι" κατέθεσαν στην Βουλή οι επικεφαλής τομεάρχες Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και Ιάσων Φωτήλας.

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της Ερώτησης:

Κύριε Υπουργέ,

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι», σύμφωνα με καταγγελίες που μας έχουν γνωστοποιηθεί και μας περιγράφουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν.
Πιο συγκεκριμένα σε υπολειτουργία βρίσκεται η αιματολογική κλινική καθώς έχει συγχωνευτεί λόγω ελλείψεως προσωπικού, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο με 2 επικουρικούς ιατρούς. Η κλινική είναι ακέφαλη καθώς δεν υπάρχει διευθυντής και οι εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι μειώνονται συνεχώς. Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε ένα ογκολογικό νοσοκομείο δεν δύναται να λειτουργήσει χωρίς αιματολογική κλινική!
Πρόβλημα υπάρχει και με τις εφημερίες καθώς το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεως προσωπικού δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση παρά 1 φορά στις 4 μέρες.
Επίσης ιδιαίτερο σημαντικό θέμα είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και σε υλικά χειρουργείων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Επίσης μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε καν χρήματα για την ανανέωση των συμβολαίων συντήρησης των μηχανημάτων.
Κε Υπουργέ, η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΟΝΚ Νοσοκομείο είναι άκρως απογοητευτική και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύσεις προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι εικόνες που μας καταγγέλλονται και ντροπιάζουν το Σύστημα Υγείας αλλά και ολόκληρη την χώρα μας. Αφήστε επιτέλους το fb και πιάστε τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση !

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι» ;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΗΛΑΣ ΙΑΣΩΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν