Β. Κικίλιας: Δεσμεύτηκε για οικονομική ενίσχυση των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας

  • Γιάννα Σουλάκη
Κικίλιας
Την ενίσχυση του προϋπολογισμού των ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και την ευνοϊκή ρύθμιση παλαιών οφειλών τους προς τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Με επιστολή που απέστειλε στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ο Υπουργός Υγείας εκφράζει την πλήρη κατανόησή του στη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιωτικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, από τις οριζόντιες περικοπές των προηγούμενων ετών και τη μη λήψη ουσιαστικών μέτρων διευκόλυνσής τους.

Ο κ. Κικίλιας εκφράζει την πρόθεσή του να λάβει κάθε εφικτό μέτρο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης του ζητήματος, παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που παρέλαβε για το 2019. ‘Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνάντηση που πραγματοποίησε πρόσφατα με εκπροσώπους εργαστηριακών γιατρών, ιδιωτικών φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ιατρικών ενώσεων:

«Πρόθεσή μου είναι να βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κατάστασης με τη λήψη κάθε εφικτού μέτρου προς αυτή την κατεύθυνση και παρά την προβληματική οικονομική κατάσταση που έχουμε παραλάβει για το 2019. Η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελεί άλλωστε βασική κυβερνητική προτεραιότητα»

Γιώργος Πατούλης: «Δημιουργήθηκε σημαντική βάση για να βγει ο κλάδος από το αδιέξοδο»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου από τον Υπουργό Υγείας κ.Β.Κικίλια. Ο ΙΣΑ έχει δώσει μάχη τους τελευταίους μήνες πρωτοστατώντας στην προσπάθεια για την επιβίωση του κλάδου. Ευελπιστούμε ότι έχουμε πλέον μια σημαντική βάση για να βρεθεί λύση που θα βοηθήσει τον κλάδο να βγει από το σημερινό αδιέξοδο».

Ο ΙΣΑ και το Συντονιστικό Όργανο των Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση του ΕΟΠΠΥ προκειμένου να κανονιστεί άμεσα συνάντηση για να συζητηθούν τα κρίσιμα για την επιβίωση του κλάδου θέματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν