Τροφή των σκυλιών τα θηλυκά έμβρυα στην Ινδία!

  • Iatropedia
Μπορεί στην Ινδία τα κορίτσια να θεωρούνται ως ενσάρκωση της θεάς "Laxmi" αλλά πολλοί μελλοντικοί γονείς μόλις ο γιατρός τους ανακοινώσει ότι το έμβρυο είναι κορίτσι προχωρούν σε άμβλωση.Συνένοχοι και οι γιατροί οι οποίοι θανατώνουν τα έμβρυα για το πενιχρό ποσό των δύο χιλιάδες ρουπιών! Και για όσους αναρωτιούνται τι συμβαίνει στα έμβρυα μετά την άμβλωση, αυτά πολύ συχνά δίνονται σαν τροφή στους σκύλους. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο, που ακολουθεί τις τραγικές διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο αυτό μετά την Κίνα και στην Ινδία.

Του Αθανάσιου Μπούκαλη Νευροχειρουργού

Αν εξετάσουμε τα στοιχεία αναλογίας φύλου στην Ινδία, σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο αριθμός των κοριτσιών ανέρχεται σε 940 (για κάθε 1000 αγόρια) παρουσιάζοντας μια οριακή αύξηση από 933 το 2001.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η επαρχία Haryana έχει τη χαμηλότερη αναλογία φύλου, ενώ η επαρχία Kerala εξακολουθεί να κατέχει τη κορυφαία θέση με την υψηλότερη αναλογία φύλου. Στην πρωτεύουσα Δελχί, η αναλογία είναι 821 κορίτσια έναντι 1.000 αγοριών το 2001, σε σύγκριση με 866 το 2011.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, σχεδόν 10 εκατομμύρια θηλυκά έμβρυα αποβλήθηκαν στη Ινδία κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών. Από τα 12 εκατομμύρια κορίτσια που γεννήθηκαν, ένα εκατομμύριο δεν γιόρτασαν ποτέ τα πρώτα τους γενέθλια.

Ως αποτέλεσμα, η εμπορία ανθρώπων είναι πολύ διαδεδομένη σε διάφορες πολιτείες της Ινδίας, όπου έφηβες πωλούνται για φθηνό από φτωχές οικογένειες.

Τα κορίτσια αντιμετωπίζονται ως σεξουαλικά αντικείμενα και περισσότερο από το ήμισυ αυτών των περιπτώσεων ποτέ δεν καταγγέλλονται.

To The United Nations’ World Population Fund αναφέρει ότι η Ινδία έχει από τις μεγαλύτερες ανισότητες μεταξύ φύλων στον κόσμο. Όπως είναι αναμενόμενο, οι δημογράφοι προειδοποιούν ότι θα υπάρξει έλλειψη από νύφες μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, λόγω της δυσμενούςς νεανικής αναλογίας μεταξύ των δύο φύλων, σε συνδυασμό με τη γενική μείωση της γονιμότητας.

Με την έλευση της ιατρικής τεχνολογίας, οι προ-γενετικοί υπέρηχοι απέκτησαν ευρεία χρήση στην Ινδία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον καθορισμό του φύλου του εμβρύου και τη φύλο-επιλεκτική άμβλωση από ιατρικό προσωπικό.

Πρόσφατα, περιπτώσεις εκτρώσεων θηλυκών εμβρύων αναφέρθηκαν στην περιοχή Beed στην επαρχία Maharashtra, όπου γυναίκες πήγαιναν στην κλινική ενός γιατρού για να αποβάλουν θηλυκά έμβρυα με χρηματικό κόστος Rs 2000. Ας σκεφτούμε για μια στιγμή την συνενοχή του γιατρού σε αυτή την παράνομη και ανήθικη πράξη.

Οι γιατροί, στόχος των οποίου είναι να σώσει ανθρώπινες ζωές,θανατώνει ένα έμβρυο για το πενιχρό ποσό των δύο χιλιάδες ρουπιών! Και για αυτούς που αναρωτιούνται τι συμβαίνει στα έμβρυα μετά την άμβλωση, αυτά πολύ συχνά δίνονται σαν τροφή στα σκυλιά.

Κατά ειρωνικό τρόπο, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα όπου τα κορίτσια θεωρούνται ως ενσάρκωση της θεάς «Laxmi».

Πολλές οικογένειες είναι αλήθεια χαίρονται ιδιαίτερα όταν ένα παιδί κορίτσι γεννιέται στην οικογένειά τους. Νομίζουν ότι θα φέρει τύχη, αρμονία, ευτυχία και ειρήνη σε αυτή την οικογένειά. Θα αγγίξουν ακόμα και τα πόδια του κοριτσιού ως επιδίωξη της ευλογίας του.

Πολλά άτεκνα ζευγάρια υιοθετούν ακόμη ένα παιδί κορίτσι, ανεξάρτητα από τις ανησυχίες για το μέλλον του (κυρίως του γάμου).

Αθανάσιος Μπούκαλης (νευροχειρουργός)

Ιδρυτής του International Medical Rights

https://www.facebook.com/InternationalMedicalRights

email: dr_athanasis@hol.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Super» ασπιρίνη συρρικνώνει καρκινικούς όγκους!

Ποιες είναι οι απαγορευμένες τροφές της εγκυμοσύνης;

Ποια τρόφιμα προκαλούν φαγούρα εκεί που δεν πρέπει!

Τι προκαλεί η έλλειψη βιταμίνης Α;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν