Τρεις ασκήσεις που εστιάζουν στο κάψιμο του λίπους στην κοιλιά

  • Iatropedia
Η ενδυνάμωση των κοιλιακών μυών είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κάψιμο του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Εκτός από τις “παραδοσιακές” ασκήσεις για την εξάσκηση των κοιλιακών, υπάρχουν πολλές ακόμα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε πληρέστερο αποτέλεσμα.

Προσθέστε ποικιλία στο πρόγραμμά της γυμναστικής σας με τις ακόλουθες ασκήσεις που εστιάζουν στην ενδυνάμωση του κορμού και των κοιλιακών μυών, προκειμένου να κάψετε περισσότερο λίπος.

Άσκηση 1

Σταθείτε στους αγώνες σας και κρατήστε το σώμα σας όσο πιο ίσιο μπορείτε. Αν και από μόνη της αυτή η στάση θα σας κάνει να νιώσετε “κάψιμο” στην κοιλιά, εντούτοις είναι καλύτερο ακόμα αν στρέψετε τον κορμό σας προς τα δεξιά και προς τα αριστερά εναλλάξ. Πάρτε βαθιές εισπνοές και εκπνοές καθ΄όλη τη διάρκεια της άσκησης.

Άσκηση 2

Μία από τις καλύτερες ασκήσεις για να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Στηριχτείτε σε χέρια και γόνατα, τραβήξτε την κοιλιά σας “προς τα μέσα” και “προς τα επάνω”, λυγίζοντας την σπονδυλική σας στήλη και “κλοτσήστε” με το ένα πόδι προς τα πίσω. Κάντε μερικές επαναλήψεις στο ίδιο πόδι και στην συνέχεια αλλάξτε πλευρά. Καθ' όλη τη διάρκεια της άσκησης πρέπει να έχετε σφιγμένους τους κάτω κοιλιακούς σας μυς, για να προστατεύσετε την πλάτη σας.

Άσκηση 3

Εκτός από κοιλιακούς, αυτή η άσκηση ενδυναμώνει και τα χέρια. Καθίστε σε στάση “οκλαδόν” και, με τις παλάμες σας στο έδαφος, τεντώστε τους αγκώνες σας σπρώχνοντας ολόκληρο το σώμα σας προς τα πάνω. Μην αφήσετε τα πόδια σας να ακουμπήσουν στο έδαφος! Μείνετε σε αυτήν τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, προτού καθίσετε και πάλι, πάρετε μερικές ανάσες και επαναλάβετε την άσκηση.

http://www.health.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί δεν χάνετε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς

Οι ασκήσεις που σώζουν από τους πόνους σε αυχένα και ωμοπλάτη