«Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η εκστρατεία «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη», μια σημαντική πρωτοβουλία της Novο Νοrdisk Ελλάς , με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ), έδωσε δυναμικό παρόν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ολοκληρώνοντας τον πρώτο χρόνο συμμετοχής της ως επίσημος υποστηρικτής του Μαραθωνίου και των παράλληλων δρομικών γεγονότων «Run Greece», στην Αλεξανδρούπολη και την Πάτρα, που διεξάγει ο ΣΕΓΑΣ.

Με πάνω από 650 δρομείς, η ομάδα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη (Run to Change Diabetes_ΝΝΗ )» έδωσε το παρόν σε όλα τα δρομικά γεγονότα των 5χλμ. (πρωί και απόγευμα), των 10 χλμ. και της κλασσικής διαδρομής των 42χλμ., με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για την μάστιγα του διαβήτη, μία μέρα πριν τον Εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Την ομάδα αποτελούσαν, εργαζόμενοι της Novo Nordisk, μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ), μέλη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ελευσίνας, εργαζόμενοι της Δανέζικης πρεσβείας, ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού ΔΙΕΣΗ 101,3, καθώς και φίλοι με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Ολύμπιο Παπαδημητρίου. Και έτρεξαν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, με πολλά χαμόγελα και διάθεση για να μεταφέρουν το μήνυμα «ναι στην άσκηση» και «όχι στην καθιστική ζωή». Ξεχώρισαν οι συμμετοχές των πρεσβευτών της ομάδας μας, του Νίκου Λαμπρούλη και Αλέξανδρου Χριστοδούλου -άτομα με διαβήτη τύπου 1. Ο μεν Νίκος ολοκλήρωσε με επιτυχία την κλασσική διαδρομή και ο Αλέξανδρος τα 10χλμ. Τον βασικό κορμό της ομάδας αποτελούν οι δρομείς της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutsche Schule Athen – Running Team) που εδώ και τρία χρόνια έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ της πολλαπλασιάζοντας κάθε φορά το μήνυμα «Τρέχουμε για να αλλάξουμε το διαβήτη», σε πολλαπλά δρομικά γεγονότα ανά την Ελλάδα. Μάλιστα από εκεί ήρθαν και οι διακρίσεις καθώς η συγκεκριμένη ομάδα διατηρεί την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, μετά τον απογευματινό αγώνα των 5 χλμ., και τον τερματισμό του 17χρονου μαθητή της Σχολής Δημήτρη Τσάκαλου με χρόνο 16:36!

Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο της ομάδας, στον εκθεσιακό χώρο των χορηγών – υποστηρικτών, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1.100 δωρεάν μετρήσεις σακχάρου αίματος από ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό όπου οι συμπολίτες μας, ενημερώθηκαν για τα συμπτώματα της νόσου και τη σημαντικότητα της έγκαιρης διάγνωσης. Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Aid Plus Care και της Αscensia Diabetes Care.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν