Τραβούν το σχοινί της αντιπαράθεσης γιατροί του ΠΕΔΥ και Υγειονομικές Περιφέρειες

  • Iatropedia
Στα όριά τους έφτασαν οι γιατροί της ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ - ΠΕΔΥ όταν πληροφορήθηκαν ότι οι δικηγόροι των δύο Υγειονομικών Περιφερειών 3ης και 4ης, ζήτησαν την ανάκληση των ασφαλιστικών μέτρων, δηλαδή την άμεση απόλυση των γιατρών. Η Ομοσπονδία ζητά άμεσα να παρέμβει το υπουργείο Υγείας για την κατάσταση αυτή, τονίζοντας πως η δοκιμαζόμενη περίθαλψη των κατοίκων της Χώρας μας δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι δικηγόροι των δύο ΥΠΕ ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου 4238 αντίθετα με όσα έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο κ. Ξανθός δήλωνε τότε στη Βουλή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει το νόμο έκτρωμα που διέλυσε την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στη Χώρα μας, τονίζει η ΠΟΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ ΕΟΠΥΥ και συνεχίζει:

«Οι Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ οφείλουν άμεσα και δημόσια να αποδοκιμάσουν την στάση των συνηγόρων με ενημέρωση του δικαστηρίου. Να παραιτηθούν από το αίτημα ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν άμεσα, καλούνται να παραιτηθούν οι ίδιοι. Η δοκιμαζόμενη περίθαλψη των κατοίκων της Χώρας μας δεν έχει άλλα περιθώρια υποβάθμισης. Οι ευθύνες των Διοικητών 3ης και 4ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας είναι τεράστιες. Αναμένουμε άμεσα και ενέργειες του Υπουργείου Υγείας».

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ κ.κ. Π.  Ψυχάρης και Α. Αποστολόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ