Τραγωδία Τέμπη: 14 οι νοσηλευόμενοι τραυματίες στα Νοσοκομεία – Ποιοι δεν έχουν διαφύγει τον κίνδυνο

  • Γιάννα Σουλάκη
τραυματίες
Δέκα τέσσερις (14) τραυματίες από το πολύνεκρο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη παραμένουν για νοσηλεία στα Νοσοκομεία.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στα Νοσοκομεία η πλειοψηφία των τραυματιών και εγκαυματιών  μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Μέχρι το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας, παραμένουν για νοσηλεία 14 ασθενείς.

Αναλυτικά:

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας: νοσηλεύονται 5 άτομα σε καλή κατάσταση σε απλές κλίνες και 4 άτομα σε ΜΕΘ σε σταθερή κατάσταση, οι οποίοι παρουσιάζουν σταδιακή βελτίωση. Οι δύο έχουν αποσωληνωθεί, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: νοσηλεύονται 2 άτομα στις απλές κλίνες σε καλή κατάσταση και 1 άτομο στη ΜΕΘ σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για τον 22χρονο φοιτητή από τον Βόλο, τον μοναδικό επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας των Τεμπών.

Στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο Κατερίνης δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής σε απλές κλινικές, καθώς όλοι οι τραυματίες πήραν εξιτήριο.

Ωστόσο, παραμένει μία ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου». Πρόκειται για ένα νέο κορίτσι που βρίσκεται σε στάδιο αποσωλήνωσης.

Επίσης, ο 22χρονος ασθενής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», παρουσίασε βελτίωση και αποσωληνώθηκε σήμερα Τρίτη (7/3). Ο νεαρός ο οποίος φέρει εγκαύματα (έκτασης 20% της επιφάνειας του σώματος) υποβλήθηκε σε χειρουργείο την περασμένη Παρασκευή από πλαστικούς χειρουργούς.

«Μακάρι οι νεκροί των Τεμπών να προσέρχονταν τραυματίες στα νοσοκομεία. Να είχαμε μία ευκαιρία να τους σώσουμε. Περιμέναμε τραυματίες και συνεχώς βλέπαμε μπροστά μας νεκρούς νέα παιδιά», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.