Τραγωδία Πύλος: Στους 79 οι νεκροί μετανάστες -104 οι διασωθέντες και 26 σε νοσοκομεια

  • Γιάννα Σουλάκη
Ασύλληπτη τραγωδία στην Πύλο. Στους 79 έφτασαν οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο.

Τουλάχιστον 79 νεκροί έχουν ανασυρθεί έως τώρα από τη θαλάσσια περιοχή 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου μετά το ναυάγιο αλιευτικού πλοίου που μετέφερε μετανάστες.

Το αλιευτικό σκάφος, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη (Τομπρούκ) με προορισμό την Ιταλία ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή. Εκφράζονται φόβοι για πάνω από 700 επιβαίνοντες και εκατοντάδες νεκρούς.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή για τον εντοπισμό και άλλων αγνοουμένων συνεχίζονται από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και αεροσκάφη.

Δείτε επίσης – Τραγωδία στην Πύλο: Μεγάλη κινητοποίηση του ΕΚΑΒ για τη διακομιδή των διασωθέντων από το ναυάγιο

Συνολικά οι διασωθέντες μέχρι τώρα αριθμούν 104 άτομα, ενώ στα νοσοκομεία έχουν διακομιστεί 26. Όλοι είναι εκτός κινδύνου.

Επιτόπου συντονίζει την επιχείρηση, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο οποίος έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα τα νοσοκομεία Καλαμάτας και Τρίπολης και όλα τα όμορα Κέντρα Υγείας.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν 15 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και δύο οχήματα ΕΤΙΚ (Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών) με συνολικά 6 γιατρούς και 40 διασώστες.

Στο σημείο των ερευνών επιχειρούν, επίσης, δύο περιπολικά σκάφη, ένα ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου διακομίστηκαν οι διασωθέντες, έχει οργανωθεί υποδοχή σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.